eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gelsenkirchen, 2018. szeptember 2.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Schalke 04 elleni bajnoki találkozón Gelsenkirchenben 2018. szeptember 2-án. A Hertha BSC 2-0-ra győzött. (MTI/EPA/Friedemann Vogel)
Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Dárdai: egyelőre kár minden szóért

A Hertha BSC edzője szerint még nem aktuális a kérdés, hogy fiai a német vagy a magyar válogatottban szerepelnek majd.

Dárdai Pál szerint „az égvilágon semmit nem vetít előre”, hogy két gyermeke már a német válogatottban szerepelt. Palkó kedden csapatkapitányként lépett pályára Németország U20-as válogatottjában, középső fia, Márton az U17-es válogatottban játszott.

„Tudom, ez most téma Magyarországon, de hogy őszinte legyek, nem értem, miért. S azért nem értem, mert még gyerekekről van szó, akikről azt sem lehet biztosan kijelenteni, hogy komoly futballisták lesznek. Jó úton haladnak, ez nem vitás, Palkó már a Hertha első keretéhez tartozik, Marci az U17-es csapat kapitánya, én azonban még várnék a merészebb kijelentésekkel” - mondta a Nemzeti Sportnak.

A Hertha edzője közölte, hogy egyeztetett Marco Rossi szövetségi kapitánnyal Palkóról, akit az U21-es válogatottba hívtak volna be.

„Abban maradtunk, a fejlődése érdekében hagyunk a fiamnak időt ennek megfontolására. Legfőképp azért, mert ezt neki kell eldöntenie – ha egyáltalán eljut odáig, hogy választania kell a két válogatott között. Ha igen, ebben a kérdésben Palkó mondja ki a végső szót. S ugyanez igaz Marci esetében is” - fejtette ki.

Dárdai Pál arról is beszélt, hogy otthon sem kerül szóba sűrűn a válogatottság kérdése.

„Azt kellene megértenie mindenkinek, hogy a korosztályos válogatottság szép és jó, de valójában semmit sem jelent.

Még utánpótlásedző voltam a Herthánál, testközelből figyelhettem az egyik legtehetségesebb fiú játékát. Annyi különdíjat nyert, mint senki, a szakemberek fényes jövőt jósoltak neki, és hol van ma? Sehol. Ezzel csupán oda szeretnék kilyukadni, hogy tízből kilenc fiatal esetében nemhogy azt nem lehet megmondani, melyikükből lesz válogatott, még azt sem, melyikük válik stabil Bundesliga-játékossá” - emelte ki.

Hangsúlyozta, hogy gyerekeinek kell eldönteniük, hogy melyik válogatottat választják, de ez a kérdés még nem aktuális. Amíg ugyanis nem érdemlik ki, hogy felnőtt válogatottak legyenek, kár minden szóért.

„Most nagyon jó helyen és nagyon jó kezekben vannak. Mindkettejüket szeretik az edzők, mindkettejükben maximálisan megbíznak – a Herthában és a válogatottban egyaránt” - vélekedett Dárdai Pál.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×