INFORÁDIÓ
2022. augusztus 12. péntek
Klára

mlsz

dárdai pál

szabics imre

labdarúgás

Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)

Dárdai Pál és Szabics Imre az MLSZ-ben járt

Infostart

Szabadidejükből áldozva vettek részt a labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának értékelő ülésén. Leporolták a 2014-es "Dárdai-akciótervet" is.

Munkaértekezletet tartott az MLSZ Szakmai Bizottsága Dárdai Pál és Szabics Imre részvételével - olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

A 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12–15 éves korosztálynál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása a fő feladat – állapította meg a Szakmai Bizottság szombati ülésén, amelyen az elmúlt nyolc év sportszakmai programjait értékelte.

Nyilasi Tibornak a Szakmai Bizottság elnökének a meghívására az MLSZ székházában munkaértekezletet tartottak, amelyen

a bizottság külföldön dolgozó tagjai közül Dárdai Pál és Szabics Imre, továbbá Gellei Imre, valamint az MLSZ adminisztráció illetékes munkatársai vettek részt.

A megújult összetételű grémiumot azzal a céllal hozta létre az MLSZ, hogy véleményével, háttérmunkájával hatékonyan segítse annak stratégiai döntéseit, elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt.

A találkozó az egyes szakmai bizottsági tagok részvételével 2018 ősz óta több alkalommal megtartott tematikus értekezletek sorozatába illeszkedett és célja a 2010 után hozott sportszakmai programok értékelése volt,

különös tekintettel a Kovács Ferenc és Dárdai Pál nevével fémjelzett, 2014-ben elfogadott utánpótlás-fejlesztési koncepcióra.

A szakemberek megállapították, hogy a koncepcióban meghatározott célterületek jelentős részében az MLSZ megfelelő intézkedéseket hozott.

A megbeszélés egyik alapvető és legfontosabb következtetése, hogy – az eddigi beavatkozások ismeretében – a 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12-15 éves korosztályoknál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása a fő feladat, valamint a körülbelül

50-60 utánpótlásközpont szakmai tevékenységének fejlesztésére, segítésére és ellenőrzésére kell koncentrálni.

A valamennyi sportszakmai területet – azon belül elsősorban az utánpótlásképzést – érintő átfogó javaslatait a tervek szerint 2019 nyarán véglegesíti a testület.

Nyitókép: DAVID HECKER
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018