eur:
395.04
usd:
366.05
bux:
65111.43
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bréma, 2018. január 27.Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője a Werder Bremen elleni mérkőzésen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2018. január 27-i játéknapján Brémában. (MTI/EPA/David Hecker)
Nyitókép: DAVID HECKER

Dárdai Pál és Szabics Imre az MLSZ-ben járt

Szabadidejükből áldozva vettek részt a labdarúgó-szövetség szakmai bizottságának értékelő ülésén. Leporolták a 2014-es "Dárdai-akciótervet" is.

Munkaértekezletet tartott az MLSZ Szakmai Bizottsága Dárdai Pál és Szabics Imre részvételével - olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

A 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12–15 éves korosztálynál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása a fő feladat – állapította meg a Szakmai Bizottság szombati ülésén, amelyen az elmúlt nyolc év sportszakmai programjait értékelte.

Nyilasi Tibornak a Szakmai Bizottság elnökének a meghívására az MLSZ székházában munkaértekezletet tartottak, amelyen

a bizottság külföldön dolgozó tagjai közül Dárdai Pál és Szabics Imre, továbbá Gellei Imre, valamint az MLSZ adminisztráció illetékes munkatársai vettek részt.

A megújult összetételű grémiumot azzal a céllal hozta létre az MLSZ, hogy véleményével, háttérmunkájával hatékonyan segítse annak stratégiai döntéseit, elemezze a magyar futball folyamatait, tapasztalatait, és ezzel előkészítse a vezetői döntéshozatalt.

A találkozó az egyes szakmai bizottsági tagok részvételével 2018 ősz óta több alkalommal megtartott tematikus értekezletek sorozatába illeszkedett és célja a 2010 után hozott sportszakmai programok értékelése volt,

különös tekintettel a Kovács Ferenc és Dárdai Pál nevével fémjelzett, 2014-ben elfogadott utánpótlás-fejlesztési koncepcióra.

A szakemberek megállapították, hogy a koncepcióban meghatározott célterületek jelentős részében az MLSZ megfelelő intézkedéseket hozott.

A megbeszélés egyik alapvető és legfontosabb következtetése, hogy – az eddigi beavatkozások ismeretében – a 6–12 éves korosztály esetében a tehetséggondozás, míg a 12-15 éves korosztályoknál az egyéni fejlesztés és képzés minőségének javítása a fő feladat, valamint a körülbelül

50-60 utánpótlásközpont szakmai tevékenységének fejlesztésére, segítésére és ellenőrzésére kell koncentrálni.

A valamennyi sportszakmai területet – azon belül elsősorban az utánpótlásképzést – érintő átfogó javaslatait a tervek szerint 2019 nyarán véglegesíti a testület.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×