eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország - Görögország mérkőzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Marco Rossi újabb nagy próbája

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kifejezetten bizakodó a ma esti Görögország–Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt. Mindezt arra alapozza, hogy szerinte egyre jobban elsajátítja a csapat az általa kérteket.

Rossi ettől függetlenül nem állítja azt, hogy a magyar csapat lenne a mérkőzés esélyese, mint mondta, ugyanaz a véleménye most is, mint a sorsolás után: a görögöké a legerősebb válogatott a négyesben. „Bizonyítékul” elég tekintetbe venni azt, milyen erős klubokban játszanak a legjobb görög játékosok. Külön is kiemelte az AS Roma hátvédjét, Kosztasz Manolaszt, valamint az Arsenal korábban a Bundesligában és a Serie A-ban is szereplő középső védőjét, Szokratisz Papasztathopuloszt. (Aki egyébként, ezt már természetesen mi tesszük hozzá, megdöbbentően hasonlít arcra Böde Dánielre.)

A magyar csapat az idény korábbi teljesítményeihez képest kifejezetten jó játékkal, szervezetten futballozva, 2-1-re megnyerte szeptemberben a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzését. Akkor a Gulácsi – Bese, Lang, Kádár, Fiola – Nagy Ádám – Varga Roland, Kleinheisler, Kovács István, Sallai – Szalai tizenegy kezdett, mint Rossi elmondta, ebben egy-két változtatást tervez.

Szavaiból arra lehet következtetni, hogy Willi Orban bekerül a csapatba, vele feltétlenül erősödik a védelem, mégpedig az egyik olyan poszton, amely gondokat okozott az elmúlt időszakban. Orban Kaiserslauternben született, édesanyja lengyel, édesapja magyar, szeptemberben úgy döntött, hogy szeretne a mi válogatottunkban játszani. Tudása kétségtelenül megvan hozzá, 25 éves, de máris tekintélyes Bundesliga-múlt áll mögötte, Gulácsi Péter klubjának, az RB Leipzignek a csapatkapitánya. Arra, hogy melyik poszton kíván még a kapitány változtatni, csak következtetni lehet. Kézenfekvő lenne a balhátvéd posztja, de továbbra sincs olyan jelölt, aki hétről hétre azon a poszton játszana. Így aztán valószínűbb, hogy tekintettel arra, hogy a védelemre még a budapestinél is nagyobb teher hárul majd, inkább még egy védekező középpályás kerül majd be a tizenegybe, elképzelhetően Pátkai Máté.

A görögök győzelemmel kezdték Tallinnban a sorozatot, de a sajtójuk szerint a szövetségben elégedetlenek a német kapitány, Michael Skibbe teljesítményével. 2016 októbere óta a válogatott mindössze négy meccsét tudtak megnyerni, Ciprust, Gibraltárt, a vb előtt a tartalékos Egyiptomot, valamint legutóbb Észtországot verte meg.

Skibbe a mostani mérkőzés előtt kihagyta a keretéből Anastasziosz Doniszt (VfB Stuttgart), Haralambosz Likojanniszt (Cagliari), Kosztas Stafilidiszt (Augsburg), Panajotisz Retszoszt (Leverkusen) és Andreasz Janniotiszt (Olympiakosz), bekerült ellenben a gárdába Alekszandrosz Paszhalakisz, Kosztasz Cimikasz és Mihalisz Bakakisz is.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik, a találkozót az M4 közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×