eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzése a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzőközpontjában szeptember 3-án. Jobbról a harmadik Szalai Ádám.
Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Jók az előjelek a tallinni meccs előtt

A görögök elleni péntek esti vereség után ma Tallinnban az észtek ellen léppályára a magyar labdarúgó-válogatott.

A magyaroknak mindhárom hátralevő találkozójukon győzniük kell ahhoz, hogy versenyben maradjanak a Nemzetek Ligájában a csoportelsőségért folyó harcban.

Marco Rossi együttesének ma este az észtek ellen kell idegenben nyernie, novemberben idehaza le kell győznie a finneket, majd az észteket is.

A magyar labdarúgó-válogatott éppen nyolc éve produkált utoljára ilyen győzelmi sorozatot. 2010 őszén Egervári Sándor irányításával a nemzeti együttes előbb Moldova, majd San Marino, végül pedig Finnország ellen győzött zsinórban. Az elmúlt egy évben megvívott 10 mérkőzéséből azonban a csapat összesen három találkozót tudott csak megnyerni.

Marco Rossi kapitány csapata péntek este 1-0-ra kikapott Athénban Görögország vendégeként, így a harmadik fordulót követően 3 pontjával a harmadik helyre csúszott vissza a csoportban. A magyar válogatott ma este Tallinnban folytatja a Nemzetek Ligája csoportküzdelmeit. A csapat az eddig nyeretlen Észtország vendégeként lép pályára háromnegyed kilenckor.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének

a két csapat korábbi találkozói jó előjeleket mutatnak, hiszen a magyar válogatott az eddigi négy összecsapásból hármat megnyert, és csak egyet vesztett el.

Az észtek legutóbbi tíz találkozójukból csupán egyszer győztek, három döntetlen mellett hatszor vesztesen hagyták el a pályát, és mindössze négy mérkőzésen szereztek gólt.

A legutóbbi öt találkozón rendre kikaptak. Jó esély van rá, hogy nem lesz gólban gazdag az összecsapás, hiszen az észtek mindhárom eddigi csoportmérkőzésüket 1-0-ra vesztették el. A magyar válogatott már az észt fővárosban van. A keretből mindenki egészséges, Fiola Attila sárga lapos eltiltása miatt viszont nem játszhat.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, magyar szurkolók is várják már a helyszínen az összecsapást, szombat este Tallinn belvárosában több helyen is lehetett magyar szót hallani. Az egyik drukker elmondta, hogy sokszor elkíséri a nemzeti csapatot külföldre is, a görögök hazai legyőzése pedig újra sokak kedvét meghozta, és ezt a válogatott pénteki athéni veresége sem vette el.

Az észtek elleni találkozó hétfő este, magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik a török Halis Özkahya sípjelére a tallinni A. Le Coq Arenában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×