eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
London, 2018. október 3.Marko Nikolic, a Vidi FC vezetőedzője (k) és Juhász Roland, a Vidi FC játékosa a londoni Stamford Bridge stadionban tartott sajtóértekezleten 2018. október 3-án, egy nappal a Chelsea elleni Európa Liga mérkőzés előtt. (MTI/EPA/Niklas Hallen)
Nyitókép: MTI/EPA/Niklas Hallen

Este jön az igazi vendégmunka Londonban

Ma este a Stamford Bridge-en az angol élvonalban még veretlen Chelsea FC ellen lép pályára a MOL Vidi FC az Európa-liga idei csoortkörének második fordulójában.

A magyar bajnok edzője, a szerb Marko Nikolic elmondott mindent a mérkőzés előtt sajtótájékoztatón, amit ilyen el kell mondani. Udvarias volt („Élvezni akarjuk a mérkőzést, hiszen a világ tíz legjobb csapata közé tartozó Chelsea lesz az ellenfelünk. Nem mi vagyunk a favoritok, legjobbunkat kell nyújtanunk, hogy megmutassák, nem véletlenül jutottunk el a csoportkörig."), egyszersmind utalt arra, miért fontos ez a mérkőzés („A magyar futball nagy ünnepe lesz a találkozó, hiszen hat éve nem volt lehetősége egyetlen magyar csapatnak sem európai kupasorozat főtábláján szerepelni, pláne nem egy olyan nagy klub ellen, mint a Chelsea.") Jelezte, nem feltartott kézzel lép majd pályára a csapata – de ennél merészebb mondatok alighanem megmosolyogtatók lennének.

Csoda számba menne, ha a Vidi elkerülné a vereséget, még akkor is, ha a nemzetközi porondon már Nikoliccsal is akadt néhány mérkőzése, amelyen kitűnően védekezett. Mindazonáltal nehéz elképzelni, hogy az angolok ne szerezzenek gólt, sorozatban a legutóbbi 31 hazai európai kupameccsük mindegyikén elértek gólt, valljuk be, köztük a Vidinél tekintélyesebb riválisok ellen is. Csak a kétezres éveket nézve, a DVSC és a ZTE nem bírt a Manchester Uniteddel az Old Traffordon, a Ferencváros döntetlent ért el a Millwall ellen, de a londoni klub akkoriban közel sem volt olyan erős, mint a mostani Chelsea, a DVSC pedig csak 1-0-ra kapott ki 2009-ben Liverpoolban. Az UEFA később vizsgálta a mérkőzés tisztaságát, de nem talált semmit.

A hírek szerint Maurizio Sarri, a londoni Kékek edzője jó néhány kulcsjátékosát pihentetni fogja, de ez a Chelsea esetében azt jelenti, hogy „csak" Álvaro Morata lesz a középcsatár. Angol források szerint várhatóan a Kepa – Zappacosta, Christiansen, Cahill, Emerson – Jorginho – Loftus-Cheek, Barkley – Moses, Hudson-Odoi – Morata tizenegy fog kezdeni, de az sem zárható ki, hogy Fabregas játszik majd. Pedro már-már egészséges, de talán még nem bevethető. A Kékek hívei különösen a 17 éves, ghánai származású Callum Hudson-Odoira kíváncsiak, aki az angol futball egyik legnagyobb tehetsége.

A mérkőzés 21 órakor kezdődik. A MOL Vidi az első, hazai mérkőzésén veszített a BATE Boriszov ellen. A Chelsea Willian góljával győzött a másik mérkőzésen a PAOK ellen Szalonikiben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×