eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Willian Borges da Silva (k), valamint a fehérvári Juhász Roland, Stopira és Paulo Vinicius (b-j) a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Chelsea - Vidi FC mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2018. október 4-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Közel járt a csodához a MOL Vidi

A MOL Vidi hősiesen helyt állt, 1-0-ra kapott ki a Stamford Bridge-en a Chelsea-től az Európa-ligában a találkozó egyetlen gólját Álvaro Morata szerezte a 70. percben. A csoport másik mérkőzésén a PAOK Szaloniki meglepetésre 4-1-re nyert a BATE Boriszov otthonában.

A székesfehérváriak kezdő tizenegye: Tujvel – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nikolov, Hadzic, Milanov – Nego, Huszti – M. Scsepovics. A Chelsea: Kepa – Zappacosta, G. Cahill, Christensen, Emerson – Loftus-Cheek, Fabregas, Kovacic – Willian, Morata, Pedro. Maurizio Sarri nyolc helyen változtatta meg a kezdő csapatát a Liverpool elleni bajnokihoz képest, két világbajnok (Pedro, Fabregas), egy világbajnoki ezüstérmes (Kovacic) van a soraiban, jellemző a Kékek játékerejére, hogy ez a három játékos alapesetben nem tagja a kezdőcsapatnak.

Nagyon jól kezdett a Vidi, bár a Chelsea birtokolja természetesen labdát. A 7. percben Milanov szépen futott el, majd a szöglet után Émerson mentett fejjel.

A másik oldalon Émerson szólója után kapu fölé ment a lövés.

Willian ziccerbe került, Paulo Vinicius még a döntő helyzetben éppen csak, de bele tudott érni a labdába. Elég volt.

A Vidi tábora hangosabb, mint bármelyik eddigi hazai meccsen. Lehetnek vagy 1400-1500-an.

Túl járunk az első negyedórán. Jobb a Chelsea, de pályán a Vidi.

Morata óriási heyzetben, nyolc méterről mellé lőtt.

Elképesztő: a csoport másik mérkőzésén a PAOK a 17. percben 3-0-ra vezet a BATE Boriszov otthonában.

Az első félórában a Chelsea 246-ot, a Vidi 49-et passzolt.

A 37. percben járunk, nincs gól. Gianfranco Zolának, a korábbi világklasszisnak, Sarri segítőjének ettől nincs rossz kedve, vidáman mosolyog.

Loftus-Cheek betört a tizenhatoson belülre, Paulo Vinícius a földre vitte, a cseh bíró nem látta szabálytalannak.

Nego kis szerencsével gólt szerezhetett volna, belepiszkált a labdába, amikor Christiansen késlekedett a tisztázással. Egy perccel később, még tizenhatos előtt Cahill inkább szabálytalanul, mint szabályosan szerelte Nikolovot.

A 43. percben Nego közel olyan helyzetből, mint a malmö ellen, kapura lőhetett a cselei után, sajnos, elfogyott az ereje.

Egy félidőn túl vagyunk, 0-0.

Vidi-helyzettel kezdődött a 2. félidő Nego lövése után Kepának vetődnie kellett a hárításhoz.

A magyar bajnok egyik legnagyobb dicsérete: Eden Hazard elkezdett melegíteni.

A nép felállva ünnepel, az 53. percben beáll Eden Hazard-t. Változatlanul úgy tartjuk: ez a legnagyobb dicséret a Vidinek.

A passzarány: 401:82. Az eredmény 0-0.

Milanov lövőhelyzetbe került, sajnos, nem talált kaput.

Loftus-Cheek lement, Barkley beállt a Chelsea-ben.

A 70. percben megszerezte a vezetést a Chelsea, Fábregas emelése után Willian középre csúsztatta a labdát, Morata pedig egyből a kapuba lőtte. Chelsea-MOL Vidi 1-0.

Hazard szavadrúgása után Barfkley a lécre csúsztatta a labdát.

Az utolsó negyedórában jártunk már, amikor először cserélt a Vidi: Huszti Szabolcsot Kovács István váltotta.

Óriási Vidi-helyzet maradt ki a 82. percben: Kovács István tíz méteres lövését Kepa bravúrral védte.

Vége, 1-0 az angoloknak.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

Oszkó Péter: a tech szektor forrásbősége idén nem fog visszatérni

A felemás tőkepiaci- és a kihívásos makrogazdasági körülmények ellenére nyereséges évet zárt tavaly az OXO Technologies. Fenn tudták tartani a korai befektetésekkel kapcsolatos tevékenységüket, és ezzel párhuzamosan szépen termeltek az érett szakaszban lévő stratégiai portfóliócégeik is. Idén már több forrás áramolhat a technológiai szektorba, mint tavaly, ugyanakkor a korábbi bőség egyhamar nem fog visszatérni a területre. Egyebek mellett ezekről a témákról beszélt Oszkó Péter, a OXO Technologies vezérigazgatója a Portfolio Checklist szombati különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×