eur:
394.96
usd:
371.49
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Az orosz parlament jóváhagyta a szurkolói igazolványok érvényének meghosszabbítását

Az orosz parlament jóváhagyta azt a törvényt, amelynek értelmében az év végéig meghosszabbítják az oroszországi labdarúgó-világbajnokság idejére kiadott, vízumot helyettesítő szurkolói igazolványok érvényességét.

Az állami duma (az alsóház) után szombaton a szövetségi tanácsban (a felsőház) is megszavazták jogszabályt - jelentette a TASZSZ orosz állami hírügynökség.

A tíz napja sürgősséggel beterjesztett jogszabály alapján a szurkolói igazolványokkal a vb-szurkolók az év végéig akár többször is beutazhatnak Oroszországba.

Előzőleg Vlagyimir Putyin orosz elnök is tett erre javaslatot, mivel meglátása szerint a világbajnokság javított az országról kialakult képen. Dmitrij Medvegyev kormányfő a vb-döntőt követően azt mondta, hogy a június végén kezdődött világkupa több mint 3 millió külföldit vonzott Oroszországba.

Az orosz hatóságok ugyanakkor több olyan esetről is beszámoltak, hogy a labdarúgó vb-re szurkolói igazolvánnyal érkező külföldiek megpróbáltak más országokba beutazni az ideiglenes dokumentum birtokában.

Szombaton az algériai külügyminisztérium közölte, hogy az orosz hatóságok 29 olyan algériai állampolgárt tartanak őrizetben, akik a labdarúgó vb-re érkeztek Oroszországba, majd különböző szomszédos országokba - például Finnországba, Ukrajnába és Fehéroroszországba - próbáltak meg illegálisan belépni.

Abdelaziz Benali Serif külügyi szóvivő szerint igyekeznek közbenjárni állampolgáraik szabadlábra helyezése érdekében. A szóvivő hozzátette, hogy információik szerint az algériaiak mellett több száz más állampolgárságú "szurkoló" van oroszországi őrizetben illegális határátlépés kísérlete miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×