eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Róma, 2018. május 19.A spanyol Rafael Nadal a szerb Novak Djokovic ellen játszik a római tenisztorna férfi egyesének elődöntőjében 2018. május 19-én. (MTI/EPA/Claudio Onorati)
Nyitókép: CLAUDIO ONORATI

Taróczy Balázs a párizsi esélyekről: Nadal, Nadal és Nadal...

A férfiaknál továbbra is a spanyol Rafael Nadal a toronymagas esélyes a végső győzelemre a francia nyílt teniszbajnokságon, a nőknél nincs egyértelmű favorit - vélekedett Taróczy Balázs korábbi wimbledoni páros-bajnok teniszező.

"Nadal, Nadal és Nadal, és utána jöhet csak valaki más"

- mondta tömören a Roland Garros eddigi meccseit látva Taróczy Balázs. A versenyen nyújtott teljesítménye alapján, Dominic Thiem az egyetlen, akiről el tudja képzelni, hogy három szetten át bírná Rafael Nadal ellen, és esetleg meg tudná verni. Ő a másik ágon van, így csak a döntőben találkozhatnak. Addig Nadalnak igazán nehéz mérkőzése csak az elődöntőben lehet, ha Juan Martin del Portro eljut odáig.

A spanyol klasszis hétfőn a nyolcaddöntőt is sikerrel vette, 6:3, 6:2, 7:6 (7-4) arányban verte a német Marterert.

"Megelőlegezem ezen az ágon Nadalnak a döntőt, a másikon pedig Novak Djokovic még versenyben van, és úgy tűnik, jó sorsolása van, Ott van Thiem és Zverev, akinek a mérkőzése nagyon jó lehet. Zverev eddig nem játszott jól, viszont nyert három mérkőzést kétszettes hátrányból. Ez nagy lökést szokott adni.

Ennek a párharcnak a győztese lehet valódi ellenfele Nadalnak"

- mondta az InfoRádióban a korábbi wimbledoni bajnok.

A nőknél már bonyolultabb a helyzet Taróczy szerint.

"A nőknél nincs olyan kiemelkedő játékos, mint a férfiaknál Nadal, ott van még a világelső Simona Halep és Garbinbe Muguruza és egyiküket sem érzem esélyesebbnek a másiknál" - vélekedett Taróczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×