eur:
392.26
usd:
366.76
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Barcelona átköltözött Angliába

A Barcelona átköltözött Angliába

A Manchester City nyerte a városi rangadót az angol labdarúgó-bajnokságban, és újabb rekordot döntött meg: páratlan a 14 mérkőzéses győzelmi sorozat.

„A Manchester United bajnoki reményei valószínűleg szertefoszlottak a szerencsés Citytől elszenvedett vereség után” – mondta José Mourinho az elveszített városi derbi után. Az angol sajtó a mondat első felével feltétel nélkül egyetért, nincs olyan orgánum, amely kétségbe vonná, csoda kellene ahhoz, hogy ne Pep Guardiola csapata nyerje meg a Premier League 2017–2018-as idényt.

A Barcelona átköltözött Angliába

A City a mérkőzés legjobbjának választott David Silva, valamint Nicolas Otamendi egy-egy góljával – a kettő között Marcus Rashford talál a kapuba – 2-1-re megverte a Unitedet a Premier League legnagyobb érdeklődéssel kísért őszi találkozóján.

Sorozatban a 14. győzelmét aratta a bajnokságban, s ezzel új csúcsot állított fel,

korábban egyetlen gárda sem nyert ennyit ugyanabban az idényben. (Az Arsenal sorozatban elért 14 mérkőzésből álló győzelmi sorozatának vége áthúzódott a következő idény elejére.)

Az égszínkékek tizenegy ponttal vezetnek a United előtt, hasonló léptékű előnyt eddig csak egy csapat, a Newcastle United tékozolt el, a Manchester United ellen. José Mourinho a „vörös ördögök” menedzsereként mindössze másodszor kapott két gólt, mindkétszer a City ellen. Vasárnap megszakadt a United 40 mérkőzésből álló hazai veretlenségi sorozata is.

A portugál edző, aki nagyon nehezen viselte a vereséget, felrótta a játékvezetőnek, hogy nem adott meg egy büntetőt az Ander Herrera elleni szabálytalanság után, úgy fogalmazott, hogy

a Citynek szerencséje volt, s a „futballistenek” is segítik.

Értse mindenki úgy, ahogyan akarja.

A mezőny legjobbjának David Silva bizonyult, Guardiolának bevált az a húzása is, hogy Sergio Agüero, a manchesteri derbik leggólerősebb City-játékosa kimaradt a csapatból. A United a nevek alapján támadóformációban játszott, négy csatár is kezdett, ugyanakkor a tavalyi városi rangadó óta nem volt ilyen alacsony a labdabirtoklási aránya. Elmaradt a City mögött a kapura lövések számában is. Guardiola mondatai közül a legérdekesebb az alábbi volt:

„A Barcelona-filozófiám működik Angliában is.”

A Big Six tagjai közül a Cityn kívül egyedül a hatodik helyen álló Tottenham nyert, a Chelsea meglepő vereséget szenvedett a West Ham Unitedtől, a Liverpool 1-1-re végzett az Everton ellen a Mersey-parti derbin, s az Arsenal sem bírt ellenfelével, Giroud csak az utolsó percekben mentett pontot a Southampton ellen.

Premier League, 16. forduló

Manchester United-Manchester City 1-2 (1-1)

Liverpool-Everton 1-1 (1-0)

Southampton-Arsenal 1-1 (1-0)

Newcastle United-Leicester City 2-3 (1-1)

Tottenham Hotspur-Stoke City 5-1 (1-0)

Burnley-Watford 1-0 (1-0)

Crystal Palace-Bournemouth 2-2 (2-2)

Huddersfield-Brighton 2-0 (2-0)

Swansea City-West Bromwich Albion 1-0 (0-0)

West Ham United-Chelsea 1-0 (1-0)

Az élcsoport: 1. Manchester City 46 pont, 2. Manchester United 35, 3. Chelsea 32, 4. Liverpool 30, 5. Arsenal 29, 6. Tottenham Hotspur 28

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×