eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kiderült, miért van bajban a Juventus

Kiderült, miért van bajban a Juventus

A Napoli, az AS Roma és az Inter is nyert a Serie A-ban, a Juventus kikapott. A címvédő ismét hátrányba került a riválisaival szemben.

Massimiliano Allegri kihagyta a Sampdoria elleni tizenegyéből Gianluigi Buffont és Andrea Barzaglit, sőt az előző napokban az argentin válogatottnál járt Paulo Dybala sem kezdett, csak a kispadra ült. Noha szinte minden torinói érdekelt azt mondta a genovai találkozó előtt, hogy a jól kezdő Samp nagyon nehéz ellenfél lesz, azt aligha gondolta bárki is, hogy a hajrában már 3-0-ra vezet majd a hazai gárda. Pedig így történt, a gól nélküli első félidő után a Sampdoria három gólt is szerezve döntötte el a mérkőzést. A hajrára beálló Dybala és Higuaín csak a 90. perc táján szépített.

Allegri szerint az első félidőben jól játszott a csapata, csak kihagyta a helyzeteket, 0-1 után ellenben nagyon megfogta őket a második gól. Allegri Sami Khedirát is bírálta, szerinte azért kapott gólt a Juve, mert a német világbajnok lest reklamált védekezés helyett. Giorgio Chiellini másképpen fogalmazott. Szerinte, ha a Juve jól és nagy akarással játszik, nincs ellenfele a Serie A-ban, ám néhány játékosnak újra nagyon kellene akarni győzni, mert különben a teljesítmény kevés.

A riválisok közül a Napoli az eredménynél (2-1) simábban verte az utolsó pillanatokban szépítő Milant. A piros-feketék minden rangadójukat elveszítették ősszel, kikaptak a Laziótól, a Romától, az Intertől, a Juvétól és most a Napolitól is. Tizenhárom forduló alatt 16 pontos hátrányba kerültek a listavezetővel szemben.

Az AS Roma megnyerte a Lazio ellen a Derby della Capitalét, a fővárosi derbit, s ezzel sorozatban a hatodik bajnoki győzelmét aratta. Az egyik oldalon három, a másikon két olasz játékos kapott szerepet a találkozón.

Az Inter vasárnap este Mauro Icardi duplájával győzött az Atalanta ellen. Az argentin csapatkapitány a meccs előtt dicsérte az ellenfelet, s hangsúlyozta, hogy nem lehet kiindulni az előző idényben aratott 7-1-es győzelemből, aztán egymaga eldöntötte a mérkőzést. Az Inter csupán két ponttal áll a Napoli mögött.

Serie A, 13. forduló

Napoli-AC Milan 2-1

AS Roma-Lazio 2-1

Sampdoria-Juventus 3-2

Benevento-Sassuolo 1-2

SPAL-Fiorentina 1-1

Torino-Chievo 1-1

Udinese-Cagliari 0-1

Crotone-Genoa 0-1

Internazionale-Atalanta 2-0

Az élcsoport: 1. Napoli 35 pont, 2. Inter 33, 3. Juventus 31, 4. Roma 30 (12 mérkőzésből)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×