INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Kiderült, mivel foglalkozik a volt szövetségi kapitány

InfoRádió
Pihen és tanul Xavier Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya.

Xavier Sabaté a nyáron távozott a Veszprém és a magyar férfi kézilabda-válogatott kispadjáról. A spanyol szakvezető a hétméteres.com oldalnak elmondta, hogy megpróbálja kipihenni az elmúlt évek fáradalmait, mert az előző szezon is nagyon megterhelő volt.

"Készítem fel magam a jövőre. Berlinbe költöztem, ahol pihenek, nyelvet tanulok és természetesen nyomon követem a kézilabda-mérkőzéseket Európa-szerte. Németországban pedig sok Bundesliga-találkozóra járok ki" - nyilatkozta.

A Veszprémmel bajnok és BL-döntős edző volt csapata megtartotta az előző szezonban is használt rendszert.

"Támadásban majdhogynem ugyanúgy játszanak, mint tavaly, ugyanazokat a figurákat is használják. Ez okos döntés volt Ljubomir Vranjes részéről. Természetesen látni néhány változtatást, de az alaprendszer ugyanaz, mint amivel a final fourba jutottunk 2017-ben" - fejtette ki.

A kiválóan játszó Lékai Mátéról azt mondta, hogy a 2017-es világbajnokság óta tartja jó  formáját, és nem tartja problémának, hogy egyedül irányít a fontos meccseken.

Sabaté beszélt a gyengébben teljesítő Szegedről is.

"Egyetértek Juan Carlos Pastorral, a Szeged nincs ugyanazon a szinten védekezésben, mint korábban volt. Nem vagyok ott a tréningeken, nem tudom mi történik, de abban biztos vagyok, hogy az edző keresi a megoldást a problémákra és a tavalyi fantasztikus szintre igyekszik visszaterelni a csapatot. A játékosok majdnem ugyanazok, mint tavaly. A legfontosabb, hogy hogyan fejezed be a szezont, nem az, hogy hogyan indítod. Türelmesnek kell lenni."

A címlapról ajánljuk