eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Bíróságra viszik az újpesti szurkolók a címervitát

Bíróságra viszik az újpesti szurkolók a címervitát

A cégbírósághoz fordultak az Újpest FC labdarúgócsapatának szurkolói, akik továbbra is a címer megváltoztatását kifogásolják.

A drukkerek szerint - ahogyan Facebook-oldalukra feltöltött beadványban és a Nemzeti Sportban is olvasható - a futballcsapatot működtető gazdasági társaság önállóan döntött a címer megváltoztatásáról, holott ehhez a társasági szerződésben foglaltak alapján csak az anyaegyesülettel, az UTE-val közösen - százszázalékos szavazati aránnyal - lett volna lehetősége. Amennyiben a cégbíróság törvénytelenséget állapít meg, akkor a kérelmezők a címer eredeti állapotának visszaállítását követelhetik.

A szurkolók ugyancsak kifogásolják, hogy a klub ügyvezetője nem hívta össze a taggyűlést akkor, amikor a klub törzstőkéje a felére csökkent, pedig ez jogszabályi kötelezettsége lett volna.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Az UTE pert indított az Újpest FC-vel szemben, amelyet első fokon elveszített.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×