eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Itt az újabb nagy futballbotrány

Itt az újabb nagy futballbotrány

Gól nélküli döntetlen játszott Francia Guyana Honduras ellen a labdarúgó Arany Kupán, de nem ez a szenzáció: a Francia Guyana-i válogatottban pályára lépett Florent Malouda, aki korábban a francia nemzeti együttes kulcsembere volt, és ilyen országcserékre a FIFA szabályai szerint elvileg nincs mód.

Az észak- és közép-amerikai, illetve a karibi országok futballszövetségeit tömörítő CONCACAF korábban közölte, hogy a 80-szoros francia válogatott nem jogosult játszani a tornán. Malouda Francia Guyanában született, amely tagja a CONCACAF-nak, a nemzetközi szövetségnek (FIFA) azonban nem, a 37 éves futballista ezért szerepelhetett korábban a karibi csapatban is. A CONCACAF viszont előzőleg bejelentette, hogy a FIFA szabályzatát alkalmazza az Arany Kupán, mivel ennek győztese szerepel a FIFA által szervezett Konföderációs Kupán. Ezért a regionális szervezet eljárást indított Malouda ellen.

A július 26-ig tartó Arany Kupán a 12 válogatottat három négycsapatos csoportba sorsolták, az első két-két helyezett, valamint a két legjobb harmadik jut be a negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×