eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nem lehet a Felcsúttal versenyezni

Nem lehet a Felcsúttal versenyezni

Akár ingyen is lemondana a Debrecen labdarúgócsapatáról Szima Gábor tulajdonos.

Az utolsó fordulóig kérdéses volt, hogy a Debrecen meg tudja-e őrizni NB I-es tagságát. A klub gyengén szerepelt a portugál Leonel Pontesszel, akit a hajrában a korábbi sikeredző, Herczeg András váltott, és végül vele sikerült kivívni a bentmaradást.

Szima Gábor tulajdonos a haon.hu-nak az igazolásokról és a klub jövőjéről is beszélt.

„Szeretnénk a hiányposztokra, azaz a támadósorba és a védelembe egy-egy meghatározó játékost szerződtetni. Az érkezők mellett távozók is lesznek még, valószínűleg hat-hét labdarúgótól búcsúzunk a következő időszakban. De akik elmennek, nem meghatározó játékosok” - fejtette ki.

A klubtulajdonos elmondta, miért nehéz magyarokkal erősíteni.

„Természetesen magyar futballistákat szeretnénk igazolni, annál is inkább, mivel a következő szezonban nem indulunk nemzetközi kupában, így mérkőzésenként csak három külföldi játékosunk léphet pályára. Viszont nem egyszerű minőségi magyar labdarúgót igazolni, mert a jó játékosoknak igen magas az ára. Példaként említeném, hogy megkerestünk egy NB II-ben játszó játékost, megkérdeztük a klubját, hogy mennyiért engednék el.

A licit 50 millió forintnál kezdődött.

Sajnos jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy ilyen áron tudjunk a második vonalból focistát vásárolni Nem beszélve az NB I-ről, ahol 80-100 millió forintnál kezdődik egy labdarúgó játékjogának az ára” - emelte ki.

Szima Gábor külön megemlítette, miért nem tudták megtartani Osváth Attilát.

„Egy olyan játékosnak az ára, aki nekünk erősítést jelentene, 4-500 ezer eurónál kezdődik. Azt az Osváth Attilát, aki a tavasszal nálunk szerepelt és szerettük volna megtartani, a Puskás Akadémia olyan összegért vásárolták ki a Vasasból, amit mi egyszerűen nem tehetünk meg, nincs rá lehetőségünk.

Emellett a labdarúgók bérigényei is nőttek”

- mondta.

Utóbbi kapcsán kiemelte, hogy amíg egy játékos pár éve megkeresett 800 ezer forintot, ma már ugyanez a futballista 2 millió fölötti összeget remél, míg egy külföldi focista havonta 10 ezer eurós fizetési igényt támaszt.

Szima Gábor azt mondta, sem a múltban, sem a jelenben nem érkezett ajánlat a DVSC megvásárlására. Érdeklődés volt, de ez az üzleti titok kategóriába tartozik, így nem beszélhet róla. Mészáros Lőrinc és Andy Vajna szerepvállalása nem került szóba – tette hozzá.

„Többször hangsúlyoztam, örülnék, ha összeállna több debreceni nagyvállalkozó, és megmutatná, hogyan kell focit csinálni. Annyi kritika érte már a jelenlegi klubvezetést, hogy ideje lenne lépniük.

Ha létrejönne egy ilyen konzorcium, akkor nulla forintért átadom a többségi tulajdonrészem.

Tehát akinek van elég bátorsága, hogy egy klubot irányítson, esetleg finanszírozzon, akkor nyugodtan jöjjön, gyorsan nyélbe tudjuk ütni az üzletet” - közölte az interjúban.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×