INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

orbán viktor

real madrid

puskás ferenc

Kiderült Orbán Viktor nagy titka

Kiderült Orbán Viktor nagy titka

InfoRádió

Egy dedikált Real Madrid-csapatkép van Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobájában - derítette ki a FourFourTwo.

Az Index vette észre, hogy egy bekeretezett csapatkép van Orbán Viktor parlamenti dolgozószobájában. A FourFourTwo magyar nyelvű kiadása megtudta, hogy a kép 1965-ben készült a Real Madrid és a River Plate részvételével lejátszott gálamérkőzésen, melyet Francisco Gento tiszteletére rendeztek. A találkozón pályára lépett Puskás Ferenc is.

Kiderült Orbán Viktor nagy titka

A bekeretezett fotón eredeti, spanyol nyelvű kézírás olvasható. Puskás spanyol nyelvű kézírása, a végén az aláírásával. A Real Madrid szupersztárja dedikálta a képet nála 17 évvel fiatalabb Pedro de Felipének ezekkel a szavakkal: „Jó barátomnak és csapattársamnak, De Felipének, a jövő nagy középhátvédjének. [olvashatatlan sor] Puskás Ferenc”

De Felipe egy évvel korábban, 20 esztendősen mutatkozott be a nagy csapatban, és nyolc évig szerepelt a Madrid védelmében, 1966-ban együtt nyert BEK-et Puskással, s ötszörös bajnokként, kupagyőztesként távozott 28 évesen az Espanyolhoz.

De Felipe 2014-ig megőrizte a képet, amikor újabb kézzel írott spanyol szöveg került a fotóra: „ORBÁN VIKTORNAK, nagy szeretettel és tisztelettel, De Felipe”

A képet tehát másfél évvel a tavaly áprilisban bekövetkezett halála előtt a magyar miniszterelnöknek ajándékozta a volt spanyol válogatott futballista. Az üzenetet a fotó hátoldalán további mondatokkal egészítette ki, amelyekben szól egy közös magyar barátról, akit a kép kézbesítésére kért meg, majd így ír Orbán Viktornak: „Megtisztelve érzem magam, hogy elküldhetem önnek ezt a kis emléket, amely a mindkettőnk által tisztelt baráthoz és társhoz, Puskás Ferenchez kapcsolódik. Ismerem az ön érdeklődését és elkötelezettségét a sport, és kiváltképpen a magyar futball iránt, amelynek

azt kívánom, hogy hamarosan legyen újra egy ARANYCSAPATA!”

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018