eur:
385.36
usd:
355.1
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
HaBaWaBa, avagy a kicsik pólóünnepe

HaBaWaBa, avagy a kicsik pólóünnepe

Tizedik alkalommal rendezik meg a gyermekkorosztály legnagyobb nemzetközi vízilabdatornáját Olaszországban. A rendezvény június 26-tól július 2-ig tart. Magyarországról kilenc csapat indul, de a mezőnyben ott lesz a Bajnokok Ligája-klubok java is.

A HaBaWaBa Nemzetközi Fesztivált 11 év alattiak (2006-2007-ben születettek) és 9 év alattiak (2008-as vagy későbbi születésűek) korosztályában rendezik az idén Lignanóban, a tenger partján.

Idén rekordszámú, 136 nevezés érkezett: 112 U11-es és 24 U9-es csapatot regisztráltak. 

A magyarok kilenc egyesülettel utaztak el

az olaszországi viadalra. A KSI és az Eger két-két egyletet állított ki, mellettük a Szolnok, a Ferencváros, a Szombathely, a Szeged és Pécs nevezett.

Az idén már hat medencében zajlanak majd reggeltől estig a meccsek, 14 országból érkeznek a csapatok (Brazília, Franciaország, Görögország, Olaszország, Málta, Montenegró, Monaco, Románia, Szlovénia, Spanyolország, Svájc, Törökország, Egyesült Államok, Magyarország). Olyan rangos klubok is indítanak csapatot, mint a ProRecco, a Pescara, a Posillipo, a Savona, a CN Barcelona, a Marseille, az Olympic Nice, a Pireusz, a Galatasaray vagy a Primorac Kotor.

Szedlmayer Ildikó, a KSI előkészítő csoportjának vízilabdaedzője szerint a szervezők minden évben óriási fesztiválhangulat teremtenek.

"Mindenkinek ünnep ez az esemény. Olyan kommunikáció, kivetítők, táblák, eredményjelzők vannak, mint a nagy vízilabda-tornákon" - fogalmazott.

Szedlmayer Ildikó hozzátette, a seregszemle nagyságát az is mutatja, hogy a Nemzetközi- és az Európai Úszó Szövetség (FINA és LEN), az Olasz Úszó és Vízilabda Szövetség mellett a Mediterrán Szövetség is támogatja. A mérkőzéssorozat arca Stefano Tempesti, az olasz válogatott és a Pro Recco világklasszis kapusa.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×