eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Fontos határidőt kapott Ronaldo

Fontos határidőt kapott Ronaldo

Cristiano Ronaldónak, a Real Madrid labdarúgójának július 31-én kell tanúvallomást tennie az ellene indított adócsalási ügyben.

Az El Confidencial nevű internetes híroldal kedden számolt be a játékos meghallgatásának időpontjáról.

A spanyol ügyészség múlt kedden azt közölte, hogy Ronaldo 2011 és 2014 között 14,76 millió euró (4,5 milliárd forint) adót nem fizetett be az államkasszába, ráadásul mindezt tudatosan tette: egy üzleti vállalkozás segítségével szándékosan rejtette el a személyéhez fűződő kereskedelmi jogok értékesítéséből származó jövedelmét. Ha a portugál válogatott csapatkapitányát bűnösnek találná a bíróság, legalább 15 hónapos börtönbüntetés várna rá, amelyet azonban büntetlen előélete miatt valószínűleg nem kellene letöltenie.

A jelenleg az Európa-bajnok portugál válogatottal a Konföderációs Kupán tartózkodó négyszeres aranylabdás játékos egy nappal az ügy kirobbanását követően annyit reagált, hogy az ő lelkiismerete tiszta. Az eset miatt ugyanakkor jelezte, hogy távozni akar a madridi klubtól.

Egy hónapja a szintén adócsalási botrányba keveredett Lionel Messi fellebbezését elutasította a spanyol legfelsőbb bíróság: az FC Barcelona argentin futballistájára 21 hónapos börtönbüntetést róttak ki, egyúttal kétmillió eurós bírság befizetésére is kötelezték. Büntetlen előélete miatt azonban, s mivel a büntetés két évnél kevesebb, vélhetően nem kell börtönbe vonulnia.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×