eur:
389.16
usd:
362.11
bux:
68510.26
2024. május 8. szerda Mihály

Visszavágtak az ukránok a 25 évvel ezelőtti vereségért

Huszonöt évvel ezelőtt Magyarország ellen játszotta első hivatalos mérkőzését az ukrán labdarúgó-válogatott, s kedden Ungváron újrajátszották ezt a találkozót az akkori résztvevők, illetve a korszak meghatározó játékosai. Ezúttal az ukránok nyertek.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának beszámolója szerint a magyar együttest Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány az Andrusch József - Mónos Tamás, Telek András, Mészöly Géza, Cseh András - Halmai Gábor, Márton Gábor - Dombi Tibor, Détári Lajos, Tököli Attila - Sallói István kezdőtizeneggyel küldte pályára. Csereként Fehér Csaba, Vincze Ottó, Sallai Sándor, Waltner Róbert, Vlaszák Géza, Jenei Sándor, Véber György és Éger László állt be.

A mérkőzést az összeszokottabb, valamint több fiatalabb játékost is bevető Ukrajna nyerte meg 3-1-re, a gólokat Andrij Vorobej, Ivan Hecko, Szerhij Lazarenko és Fehér Csaba szerezték. A 25 évvel ezelőtti találkozón 1992. április 29-én Kiprich József duplájával és Sallói István góljával a magyarok győztek 3-1-re.

A keddi gálameccset - melyet az ukrán labdarúgás napjának jegyében rendeztek meg - mintegy hatezren látták a helyszínen, köztük Csányi Sándor, az MLSZ, valamint Andrij Pavelko, az ukrán szövetség elnöke.

A találkozó előtt emléktáblát avattak az ungvári stadion bejáratánál a 25 évvel ezelőtti összecsapás emlékére.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×