eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Döntetlent játszott a Szolnok, nyert az Eger

A Szolnok otthon döntetlenre végzett a görög Olympiakosszal, az Eger ugyanakkor nyert a szerb Partizan Beograd vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában szombaton.

Bajnokok Ligája, főtábla, 2. forduló:

A csoport:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Olympiakosz (görög) 5-5 (0-2, 1-1, 1-0, 3-2)

--------------------------------------------------------------------

a szolnoki góldobók: Vámos 4, Prlainovic 1

A Szolnoki Dózsa-Közgép, amely a nyitókörben Újbudán nyert az OSC ellen 9-8-ra, a második körben a görög Olympiakoszt fogadta és nem bírt vendégével: az athéniak döntetlent játszottak a magyar bajnokkal.

A meccs hazai szempontból rosszul indult, a rivális gárda 2-0-ra, majd 3-1-re elhúzott, sőt 4-2-re is az Olympiakosz állt jobban, amikor a Szolnok megkezdte a visszakapaszkodást. Ehhez elsősorban a világbajnok balkezes szélső, Vámos Márton kellett, aki csapata összes addigi gólját lőve 4-4-re alakította az állást a befejező nyolc percben.

A vezetést azonban nem tudta átvenni a Tisza-parti gárda, mi több: a görögöknél volt az előny hajrában is, a végén azonban a magyar együttes szerb világklasszisa, az olimpiai, vb- és Eb-aranyérmes Andrija Prlainovic egyenlíteni tudott, így 5-5-tel zártak a felek.

Később:

Olympic Nice (francia) - A-Híd OSC Újbuda 19.30

B csoport:

Partizan Beograd (szerb) - ZF-Eger 8-9 (3-2, 2-3, 2-3, 1-1)

-----------------------------------------------------------

az egri góldobók: Hosnyánszky, Cuk 2-2, Decker, Kovács, Erdélyi, Vapenski, Bedő 1-1

A hevesi gárda végig tartotta a lépést a belgrádiakkal, sőt a harmadik játékrészben a vezetést is átvette a házigazdáktól. A negyedik negyedben 8-8-ra álltak a felek a hajrában, amikor Milos Cuk, az egriek világbajnok szerb légiósa 58 másodperccel a meccs vége előtt betalált, így a magyar csapat győztesen térhet haza a szerb fővárosból.

A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. Mivel a jövő évi budapesti hatos döntőben rendezőként automatikusan résztvevő Szolnok alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül az A csoportból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott - az április 26-án záruló főtáblás szakasz után - a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között ad otthont a Dagály Uszodakomplexum.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×