eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Szexvideós zsarolás - Zidane: Benzema rendkívül csalódott és zaklatott

Zinedine Zidane vezetőedző azt mondta, hogy Karim Benzema, a Real Madrid labdarúgója rendkívül zaklatott, mert nem lehet ott a nyári Európa-bajnokságon, amelyet hazájukban, Franciaországban rendeznek.

A francia szövetség (FFF) szerdán közleményben jelezte, hogy Noël Le Graët elnök és Didier Deschamps szövetségi kapitány úgy döntött, Benzema a szexvideós zsarolási ügy miatt nem lehet tagja a válogatottnak a kontinenstornán.

Zidane hangsúlyozta, hogy a 28 éves csatár pályafutása során az idei az egyetlen nagy nemzetközi torna, amelyen hazai pályán szerepelhetne. A francia válogatott egykori csapatkapitánya nem kommentálta az FFF döntését, azt viszont elárulta, hogy Benzema rendkívül csalódott és zaklatott, mert mindenképpen kerettag akart lenni.

"Mindannyian tudjuk, milyen játékos, és mit tudna hozzátenni a csapat teljesítményéhez" - jegyezte meg Zidane, aki 1998-ban kulcsembere volt a Párizsban világbajnoki címet szerző francia válogatottnak.

Benzema ellen november óta folyik eljárás. Azzal vádolják, hogy bűntárs volt az Olympique Lyonban játszó Mathieu Valbuena megzsarolásában, és közvetített a felek között. Ha a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes Benzemát bűnösnek találják és elítélik, akár öt év börtönt is kaphat.

Márciusban még úgy tűnt, a Real-csatár egy lépéssel közelebb került az Eb-szerepléshez, mert akkor feloldották az ellene korábban elrendelt bírósági felügyeletet.

A nemzeti színekben 27 gólt szerző támadó a második nagy tornát hagyja ki pályafutása során, miután nem hívták be a 2010-es világbajnoki keretbe.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×