INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Schmitt Pál hat aranyérmet vár Rióban

Infostart / InfoRádió
Az Olimpiai Védnöki Testület elnöke, Schmitt Pál szerint az úszóválogatott teljesítményét nem befolyásolja majd a Hosszú Katinka és a szövetség közötti feszültség. A volt köztársasági elnök 6 aranyérmet vár Rióban és reméli, hogy ismét a világ legjobb 10-12 országa között lehetünk.

Meg kell várni, hogy kinek sikerül a részvételi jogot kiharcolni Rióba. Egyelőre nem olyan rózsás a helyzet, mint például négy évvel ezelőtt London előtt volt. Mert a csapatsportágaink közül még egyik sem kvalifikált, de nagyon határozottan bízom abban, hogy a férfi vízilabdások és a férfi kézilabdások ki tudják harcolni. És ne mondjunk le a vízilabdás lányokról sem, akik most is vízben vannak az Európa-bajnokságon. Fontos, hogy a csapatok kvalifikáljanak, és az egyes, eddig eredményt hozó sportágak is nagy létszámmal indulhassanak - mondta Schmitt Pál.

Természetesen a kérdés mindig arra vonatkozik, hogy vajon hány aranyat nyerünk. Ezt elég nehéz megjósolni. Nem tartom valószínűnek, hogy a londoni nagyszerű szereplést meg lehet ismételni. De hogy ismét a világ legjobb 10-12 országa között lehessünk, az azért elképzelhető. A két egységtől, ami most már hagyományosan olimpiáról olimpiára hozza az eredményeket - gondolok itt a kajakosokra és az úszókra - mindenféleképpen aranyakra számíthatunk, és meglátjuk, hogy atlétikában, vívásban, öttusában, birkózásban lesznek nagyszerű résztvevőink, akik meglepetéssel szolgálhatnak. 6 arany-, 6 ezüst-, 6 bronzéremre számítok a riói olimpián - közölte az Olimpiai Védnöki Testület elnöke.

Õszintén remélem, hogy a Hosszú Katinka körüli huzavona nem befolyásolja az úszóválogatott teljesítményét. Hiszen a sportolók a saját felkészülésükkel vannak elfoglalva, és nagyszerű úszóink vannak. Hosszú Katinka, akit az év sportolójának választottunk, és nagyon nagy tapsot kapott - az édesanyja vette át a díjat - mert ő most valahol külföldön versenyez. De ha csak Gyurta Danit említem és Cseh Lacit - aki szintén az évsportolója lett - óriási tehetségek vannak. Õk azzal vannak elfoglalva, hogy fél év múlva életük legjobb formájában legyenek, és mindenféleképpen nyerni akarnak - fogalmazott a volt köztársasági elnök.

"Annak is örülök, hogy Kiss László barátom, a szövetségi kapitány a helyén marad, és folytatja azt a nem könnyű munkát, hogy ezt a szerteágazó felkészülést egy közös akarattal egy irányba terelje. Ez az egy irány pedig nem lehet más, mint a sikeresség" - mondta Schmitt Pál.

"Ez az intermezzo el fog múlni, és ha helyreáll a rend, a béke, őszintén bízom a szövetségi kapitányban, Katinkában is, és az úszók sikereiben is" - fogalmazott az Olimpiai Védnöki Testület elnöke.

Az interjút teljes terjedelmében meghallgathatják ma este fél nyolc után, az InfoRádió Ötkarika című műsorában.

Hanganyag: Domanits András


A címlapról ajánljuk