INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A Haladás megszakította az MTK hazai győzelmi sorozatát

InfoRádió / MTI
A Haladás 1-0-ra győzött szombaton az Illovszky Stadionban az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

A kék-fehérek saját létesítményük felújítása miatt játszanak a Vasas pályáján, ahol ezt megelőzően mind a négy bajnoki összecsapásukat megnyerték.

A kezdőrúgást a kék-fehéreknél ezúttal csereként szerephez jutott Khaly Iyane Thiam az 1964-ben KEK-döntőt játszott MTK játékosával, Bödör Lászlóval közösen végezte el, hogy együtt hívják fel a figyelmet a hazai lelátókon tapasztalható kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások elleni küzdelem jentőségére. Az MTK korábbi és jelenlegi futballistája a Polgári Platform felkérésére a "Szurkoljunk a rasszizmus ellen!" elnevezésű kampány keretében lépett a kezdőkörbe, a szurkolók pedig a hangosbemondón keresztül meghallgathatták a Polgári Platform antirasszista kiáltványát.

OTP Bank Liga, 14. forduló:
MTK Budapest - Szombathelyi-Swietelsky Haladás 0-1 (0-0)
--------------------------------------------------------
Illovszky Stadion, 500 néző, v.: Iványi
gólszerző: Gaál (75.)
sárga lap: T. Wils (55.)

MTK Budapest:
-------------
Hegedüs - Bese, Poór, Grgic, Vadnai - Strestík (Thiam, 74.), Kanta, Vass Á. (Szatmári I., 86.) - Gera D. (Varga Sz., 78.), Torghelle, Ramos

Szombathelyi-Swietelsky Haladás:
--------------------------------
Király - Angyal (Schimmer, a szünetben), S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Gosztonyi (Fehér Z., 86.), T. Wils, Németh M. (Medgyes, 63.), Iszlai, Halmosi - Gaál

Mindkét csapat szervezetten futballozott az első félidőben, de elsősorban a védekezésre összpontosítottak a felek, így a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Közvetlenül a szünet előtt a válogatott Király Gábornak kellett egyszer nagyot védenie.

A folytatásban egyértelműen az MTK volt a kezdeményezőbb, de Király sorozatos védései megakadályozták a hazaiakat abban, hogy megszerezzék a vezetést. A hajrához közeledve kiszabadult a szorításból a Haladás, amely aztán negyedórával a meccs vége előtt riválisával ellentétben élt a lehetőségével, így megszerezte a három pontot.

A címlapról ajánljuk