eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Lauda: Hamilton jövőre még jobb lesz

A háromszoros Forma-1-es világbajnok Niki Lauda úgy véli, hogy a pályafutása harmadik vb-címét vasárnap bebiztosító Lewis Hamilton a következő szezonban még az ideinél is jobb teljesítményt fog nyújtani.

A Mercedes Forma-1-es csapatának - ügyvezetői jogkörrel egyébként nem rendelkező - elnökeként is dolgozó Lauda úgy fogalmazott: a 30 éves pilóta esetében látja a további fejlődés lehetőségét.

"Idén is jobban teljesített, mint tavaly. Ha nem lenne gyorsabb évről évre, nem tudna világbajnokságot nyerni" - mondta a 66 éves osztrák, aki 2012-ben meggyőzte Hamiltont, hogy hagyja el a McLaren istállót és szerződjön a Mercedeshez.

Toto Wolff csapatfőnök azt mondta: amennyiben a vb-címvédő jövőre is versenyképes autót kap, további győzelmekre lesz képes.

A brit versenyzőről gyakran emlegették, hogy a néhai Ayrton Sennához hasonlóan háromszoros világbajnok szeretne lenni. Gyerekkori álma vasárnap, az Egyesült Államok Nagydíjának megnyerésével teljesült, de állítása szerint a motiváltsággal ezután sem lesz problémája.

"Ez nagyon egyszerű dolog, hiszen így születtem, tehát az inspiráció nálam sohasem múlik el. Tényleg nem érzem, hogy aggódnom kellene emiatt" - nyilatkozta győzelme megünneplése után Hamilton. - "A sikert nem lehet megunni, ezért nem kell keresgélnem a motivációt, minden versenyt szeretnék megnyerni, amelyen elindulok."

A Senna-féle triplázásról elárulta: számára ez a Mount Everest megmászásához hasonló jelentőségű eredmény, hiszen ennél magasabb csúcs nem létezik a szakágban.

"Niki Lauda mesélt arról a napról, amikor már nem élvezte többé a versenyzést. Amíg velem nem történik meg ugyanez, természetesen folytatom. A mostani szezonban például úgy éreztem magam, mint a kezdetekben, úgyhogy teljes erőbedobással csinálom tovább. Sennához hasonlóan háromszoros világbajnok vagyok, de egyelőre nem a többiek - például a négyszeres Alain Prost vagy az ötszörös Juan Manuel Fangio - eredményeire koncentrálok. Megyek tovább a saját utamon és majd meglátjuk, milyen messzire jutok el" - fejtegette Hamilton.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×