eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

A háromszoros olimpiai bajnok magyar vízlabdázókat jelölik a hírességek csarnokába

A 2000 és 2008 között három olimpiai bajnok címet szerzett magyar férfi vízilabda-válogatott hat játékosát is jelölik a vizes sportok legkiválóbbjait tömörítő nemzetközi hírességek egyesült államokbeli csarnokába.

A magyar szövetség honlapja szerint Team Hungary néven Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán kapott jelölést a hírességek csarnokába (hivatalosan ISHOF, International Swimming Hall of Fame).

A jelölőbizottságban és a döntőbizottságban is tag Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, a fenti háromszoros olimpiai bajnokok akkori szövetségi kapitánya. A szakember elmondta: mindent megtesz majd azért, hogy 2016-ban a hat magyar klasszist avassák be a hírességek csarnokába.

"Nyugodtan mondhatom, hogy ez egy nagy megtiszteltetés. Talán szerénytelenség, hogy az eredményeink alapján a jelölés és esetlegesen az elismerés is reális lehet, ismerve a hírességek csarnokának tagjait. Háromszor nyertünk olimpiai bajnoki címet, ez keveseknek adatik meg. Ez egy egyéni elismerés nekünk, hatunknak, viszont egyértelműen mindhárom akkori csapatnak az érdeme. Ha a csapat nem játszik jól, és nem alkotják olyan fantasztikus, nagy játékosok, mi sem nyertünk volna háromszor aranyérmet. Mindenesetre nagyon jól esik a jelölés" - idézte a honlap Kiss Gergelyt.

"Nagyon megtisztelő ebbe a társaságba bekerülni, az úszósportok egyik szentélyéről van szó. Ez egy nagyon kedves ötlet, a Team Hungary fantázianév tetszik. Mondhatom, hogy elég jó társaságba keveredtem. Örülök a jelölésnek, és köszönöm a csapatnak, hogy ez megadatott nekünk" - mondta Szécsi Zoltán.

A hírességek csarnokának tagja a vízilabdázók közül Faragó Tamás, Gyarmati Dezső, Halassy Olivér, Homonnay Márton, Kárpáti György, Komjádi Béla, Lemhényi Dezső, Markovits Kálmán, Mayer Mihály, Németh János, Szivós István, id. Szivós István és Zólyomi András.

A döntést várhatóan november végén hozzák meg.

A vízilabda sportág jelöltjei:
Ozren Bonacic (Jugoszlávia/Horvátország)
Alessandro Campagna (Olaszország)
Jody Campbell (Egyesült Államok)
Bridgette Gusterson (Ausztrália)
Debbie Handley (Ausztrália)
Giuseppe és Francesco Porzio (Olaszország)
Team Hungary 2000-2008 - Kásás Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán
Team Italy 1990-1996 - Francesco Attolico, Alessandro Bovo, Alessandro Campagna, Paolo Caldarella, Massimiliano Ferretti, Giuseppe Porzio, Marco D'Altrui, Mario Fiorillo, Ferdinando Gandolfi, Amedeo Pomilio, Francesco Porzio, Carlo Silipo, Gianni Averaimo. Szövetségi kapitány: Ratko Rudic

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×