eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Mocsai: hírnevéhez méltó támogatást kap a Testnevelési Egyetem

A Testnevelési Egyetem (TF) nemzetközi és hazai hírnevéhez méltó támogatást kap - mondta az MTI-nek szerdán Mocsai Lajos, az intézmény rektora.

Mocsai elmondta: az egyetem korszerűsítésének ügye már eleve szerepelt a keddi kormányülés napirendjén, ezt egy közel kétéves munka előzte meg. A múlt csütörtöki tűzeset miatt a kormány az elképzelés átdolgozását kérte, az új tervet november végéig kell benyújtani. A rektor hozzátette: az ezzel kapcsolatos teendőket Genzwein Ferenccel, a Testnevelési Egyetem kancellárjával közösen felügyelik.

Mocsai hangsúlyozta: a kormány elkötelezett, hogy a Testnevelési Egyetem folytassa nemzetközileg elismert munkáját a sport, az oktatás és a kutatás területén, és ebből kifolyólag pozitívan kezeli a korszerűsítés ügyét is.

A kormányülésen Mocsai beszámolt a tűzvész körülményeiről, az azt követő elhárítási munkálatokról, és arról, hogy miként sikerült átcsoportosításokkal újraindítaniuk az oktatást.

A TF atlétikai csarnoka és a 350 fő befogadására alkalmas aulája múlt csütörtökön égett le és vált használhatatlanná. A katasztrófában több elhunyt és élő sportoló emléktárgya, valamint a már 166 tenyérlenyomatot őrző Sportcsillagok Fala is megsemmisült. Így a több millió forintos kár mellett jelentős eszmei kár is érte az intézményt, a magyar sportot. Az illetékesek vizsgálják a tűz kialakulásának okát.

Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere akkor jelezte: a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában biztosít az önkormányzat helyet a TF-nek. A szintén közeli ELTE Tanítóképző Karon pedig a nagyelőadói termet tudják átadni használatra.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár múlt csütörtökön hangsúlyozta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) is minden segítséget megad az intézménynek. Az Emmi szakszövetségek segítségét is kérte, hogy más helyszíneken zavaratlanul folytatódhasson az oktatás.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×