eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

FIFA - Egyelőre nem bírálják majd el Platini elnöki pályázatát

Kilencvennapos felfüggesztése miatt nem bírálják el a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki tisztségére benyújtandó pályázatát Michel Platininek, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének.

Platini hivatalosan még nem jelentkezett, de többször hangoztatta, hogy kitart korábbi terve mellett, és harcba száll az elnöki pozícióért.

A jelentkezési határidő jövő hétfőn lejár, ezt követően az ad hoc választási bizottság ellenőrzi a jelöltek feddhetetlenségét. Ez azonban - amint Domenico Scala, a testület vezetője megerősítette - nem végezhető el olyan személyek esetében, akik az eltiltásukat töltik. A francia sportdiplomata januárban lejáró felfüggesztéséig - amely 45 nappal meghosszabbítható - ezért a FIFA illetékesei nem foglalkoznak a pályázatával. Amennyiben viszont a február 26-án esedékes tisztújításig az eltiltás érvényét veszti, az ad hoc választási bizottság dönt a jelentkezés elbírálásáról.

Az UEFA elnökét október 8-án tiltotta el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől a FIFA etikai bizottsága, mert korrupció gyanújával nyomozást folytat ellene a svájci államügyészség. A vizsgálat azzal összefüggésben indult, hogy Platini kétmillió svájci frankot (575 millió forint) kapott Joseph Blattertől 2011 februárjában. A FIFA-elnök értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta - tanácsadóként kapott Platini. Az UEFA elnöke úgy kommentálta a kifizetést, hogy annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett, és eleve tisztában volt azzal, hogy a teljes összeget csak később kapja meg.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×