INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

A női kardcsapatnak elszállt a riói esélye

InfoRádió / MTI
A tizedik helyen végzett a női kardválogatott a hétvégi caracasi világkupaversenyen, ezzel - a hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint - "fikarcnyi, inkább csak elvi esélyét is elveszítette arra, hogy kiharcolja az olimpiai részvételt".

Ehhez egyébként a korábbi szereplés tükrében bravúrok sorozatára lett volna szükség, de Venezuelában a nyolcaddöntőben 45-36-ra kikapott a Márton Anna, Mikulik Júlia, Várhelyi Anna, Záhonyi Petra négyes a dél-koreaiaktól, így az alsó ágra került. Egyéniben Márton a legjobb 32 között búcsúzott, Várhelyi Kata pedig a főtábla első fordulójában kapott ki. Az olimpiai részvétel kiharcolására egyéniben elsősorban az idén vb-bronzérmes Mártonnak van esélye.

A férfi kardozók Tbilisziben léptek pástra a hétvégén, de számukra sem termett sok babér. A Londonban olimpiai bajnok, idén Eb-aranyérmes Szilágyi Áron, valamint Iliász Nikolász a legjobb 32-ig jutott, Szatmári András és Gémesi Csanád pedig a 64 között búcsúzott. Mivel Rióban ebben a szakágban nem rendeznek csapatversenyt, csak egyéniben lehet kvótát szerezni. E tekintetben a legkevésbé a közelmúltban edzőt váltott Szilágyi visszafogott teljesítményének lehet negatív következménye, mivel az ő kvótájához - a szövetségi megfogalmazás szerint - "nem férhet kétség".

Csapatban a magyarok - Decsi Tamás, Gémesi, Iliász, Szatmári összeállításban - nyolcadikak lettek Grúziában.

A címlapról ajánljuk