eur:
389.72
usd:
362.86
bux:
68049.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sydney-Hobart - Nyolcadszor nyert a Wild Oats XI

Nyolcadik alkalommal nyerte meg a hagyományos Sydney-Hobart vitorlás viadalt a Wild Oats XI, ezzel rekordot döntött.

Az ausztrál Mark Richards kormányozta 100 lábas szupermaxi 2 nap 2 óra 3 perc és 26 másodperc alatt teljesítette az Új-Dél-Wales állam és Tasmánia fővárosa közötti 628 tengeri mérföldes (1170 kilométer) távot.

A második helyen - Ken Read irányításával - a pénteki rajt után órákig az élen haladó amerikai Comanche futott be a célba, a győztes után 49 perccel és 18 másodperccel.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt ezúttal nem forgott veszélyben az 1 napos 18 órás 23 perces 12 másodperces versenycsúcs, melyet a Wild Oats XI állított fel 2012-ben.

"A mostani volt a legnehezebb versenyünk. Nem egyszerű úgy vitorlázni, hogy közvetlenül a nyomunkban jön egy másik hajó, amely a vége felé gyorsabban is halad, mint a miénk" - kommentálta a győzelmet Richards.

A Wild Oats XI - a mezőny öt szupermaxijának egyike - 2005 és 2008 között sorozatban négyszer győzött, majd első lett 2010-ben, 2012-ben, tavaly és idén is. A tulajdonos Bob Oatley máris jelezte, hogy a hajó a következő évben is rajthoz áll.

A verseny korábbi rekordere a Morna/Kurrewa IV volt, amely az 1950-es és 1960-as években nyert hét alkalommal.

A 70. Sydney-Hobart viadalnak 119 vitorlás vágott neki pénteken.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×