eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Magyar sportdiplomaták a nemzetközi kajak-kenu szövetségben

Újabb sportdiplomáciai sikert aratott a magyar kajak-kenu: a nemzetközi szövetség (ICF) varsói kongresszusán beválasztották a szervezet orvosi és doppingbizottságába dr. Toman Józsefet, míg a sárkányhajó bizottságban pozícióhoz jutott a többszörös világbajnok kajakos, Patyi Melinda.

Pénteken Vaskuti Istvánt újraválasztották az első alelnöki poszton, majd következtek a bizottsági szavazások.

Toman József az Országos Sportegészségügyi Intézet, ismertebb nevén Sportkórház orvosa, s - a magyar szövetség (MKKSZ) honlapjának beszámolója szerint - két ciklus óta dolgozik együtt az MKKSZ-szel. Patyi Melinda az MKKSZ munkatársaként is a sárkányhajó, valamint a szabadidős szakágakért felel.

"A két sikernek köszönhetően tovább erősödtek pozícióink a nemzetközi szövetségen belül, ráadásul egy újabb felvetéssel is élt szövetségünk, elnökünk, Baráth Etele javaslatára létrejött egy olyan bizottság, amely kifejezetten a televíziós közvetítések minőségi fejlesztésére felügyel a jövőben" - mondta Schmidt Gábor, a magyar szövetség főtitkára.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×