eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Férfi vízilabda ob I - A Szolnok 12 góllal verte a Szegedet

A férfi vízilabda ob I negyedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén a Szolnok leiskolázta a Szegedet, 12 gólos vereséget mérve ellenfelére.

Eredmény, E.ON ob I, 4. forduló:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Tiszavirág-Szeged-Diapolo 19-7 (4-1, 3-4, 7-0, 5-2)

Az elmúlt szezon ezüst- és bronzérmesének új idénybeli első bajnoki találkozóján csak a nagyszünetig volt kérdéses, hogy visszavág-e a Szolnok a Magyar Kupa tavalyi döntőjében elszenvedett vereségért.

Az ob I 2014/15-ös pontvadászatára meggyengült csongrádiak - noha a vezetést még ők szerezték meg - az ugyanakkor tovább erősödött házigazdákkal szemben már az első negyedben háromgólos hátrányba kerültek a Vízilabda Aréna nézőinek örömére. A folytatásban azonban még vissza tudtak kapaszkodni a vendégek, akik a második nyolc perc megnyerésével kétgólosra szűkítették a hátrányukat.

A harmadik játékrészben aztán a Szolnok gyorsan dűlőre vitte a dolgot, s a végül négyszer is eredményes csapatkapitány, az olimpiai és világbajnok Varga Dániel vezérletével egy 7-0-s "szakaszgyőzelemmel" el is döntötték a rangadó kimenetelét. Az ifjabbik Varga, a szintén ötkarikás aranyérmes és vb-első Dénes, továbbá az olimpiai bajnok center, Kis Gábor két-két találattal segítették együttesüket, míg az Olaszországból hazatért kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras Norbert három góllal vette ki a részét a váratlanul nagy különbségű diadalból.

A szegedieknél a Vasastól érkezett fiatal Manhercz Ádám jeleskedett, aki három gólig jutott.

A súlyos vereségért az új idény hazai kupasorozatának hajrájában próbálhat meg visszavágni a címvédő, de felettébb szerények a kilátásai arra, hogy a negyeddöntő oda-visszavágós párharcát sikerrel vívja meg a bajnokságban százszázalékos teljesítménnyel vezető Szolnokkal szemben.

Később:
ZF-Eger - RacioNet-Honvéd 15.30
Kaposvári VK -PVSK-Mecsek-Fűszért 16.00
A-Híd-OSC-Újbuda - Debreceni VSE 18.00
VasasPlaket - BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 18.00
Valdor-Szentes - FTC 18.00
UVSE-Hunguest Hotels - KSI SE 19.00

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×