eur:
388.69
usd:
361.74
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Bombameglepetések a labdarúgó NB I-ben

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában az újonc Mezőkövesd idegenben hat gólt rúgott a Kecskemétnek. A Paks sorozatban harmadszor is nyert, Simon Attila már hat gólnál tart. A Kaposvár még nulla pontnál tart. Kecskemét-Mezőkövesd 2-6, Paks-Puskás FC 4-1, Pápa-Kaposvár 1-0.

Az újonc Mezőkövesd megszerezte története első NB I-es sikerét: Véber György együttese a találkozó előtt százszázalékos Kecskemét vendégeként fölényes, 6-2-es diadalt aratott. Ugyan az eddig százszázalékos Kecskemét kezdte jobban a találkozót, mégis a Mezőkövesd szerzett vezetést: Bognár élesen becsavart szabadrúgása, amibe Szalai bele tudott csúsztatni, a klub történetének első NB I-es gólja volt. Néhány perccel később Póti kezezése miatt emberhátrányba került a lila-fehér alakulat, Melczer pedig gólra váltotta a jogos büntetőt. A hazaiak teljesen összetörtek, ezt pedig Balajti találatával ki is használta Véber György együttese. A Kecskemét megpróbálta még a szünet előtt rendezni sorait, Rajczi góljánál egy pillanatra ez úgy tűnt, sikerül is, ám ismét jött Bognár, aki a félidő előtti utolsó pillanatban visszaállította a különbséget.

A fordulást követően szinte azonnal ismét szépített a Kecskemét, ám ezúttal is hiába vette át a kezdeményezést, jött Menougong, aki egy remek egyéni akció végén az ötödik vendég gólt is megszerezte. A találkozó a 72. percben dőlt el végérvényesen, miután Patvarost is kiállította a játékvezető, így a hazaiak kilenc emberre fogyatkoztak. A végeredményt a csereként beálló Olasz állította be a 88. percben.

A Pápa hazai pályán 1-0-s győzelmet aratott a Kaposvár felett , így a vendégek továbbra is pont nélkül állnak. Remekül kezdte a hazai csapat a találkozót, a vezető gólig fölényben futballoztak. A találkozó hátralévő részében a Pápa az eredmény tartására törekedett, de gyors ellentámadásokból így is veszélyeztetett, míg a Kaposvár sokat tett ugyan az egyenlítésért, ám a 40. születésnapját ünneplő Szűcs Lajos kapuját nem sikerült bevennie.

A Paks hazai környezetben magabiztosan legyőzte az újonc Puskás Akadémiát. Korán vezetéshez jutott a Paks, s akkor úgy tűnt, több góllal nyernek a hazaiak. Hiába játszott azonban fölényben és dolgozott ki számtalan helyzetet a Tolna megyei gárda, Simon és Éger révén csak kapufáig jutott a folytatásban.

Teljesen váratlanul egyenlített a szünet után az újonc, de aztán a paksiak gyorsan ismét betaláltak és Simon Attila újabb két góljával végül eldöntötték a mérkőzést. Horváth Ferenc együttese három fordulót követően továbbra is százszázalékos.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×