eur:
389.45
usd:
364.63
bux:
68057.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A forduló meglepetése: legyőzte a Milan a Barcelonát

Két mérkőzéssel zárult a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első felvonása: AC Milan-Barcelona, Galatasaray-Schalke. Az olaszok nagyon okosan futballozva, türelmesen kivárva a lehetőségeket, egy szabálytalan és egy szép góllal 2-0-ra megverték a nagy esélyes katalánokat. A Schalke 1-1-gyel mehet haza Isztambulból. E két meccs visszavágója március 12-én.

A San Siróban a Milan Stephan El Shaarawy felépülésével erősödött, a "Fáraó" játszik a kupára nem nevezhető Mario Balotelli helyén. AC Milan: Abbiati - Abate, Mexes, Zapata, Constant - Ambrosini, Montolivo, Muntari, Boateng - Pazzini, El Shaarawy. Cserék: Amelia, De Sciglio, Traore, Niang, Bojan Krkic, Cristante, Yepes.

A katalánok a legerősebb tizenegyükkel kezdenek. Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Puyol, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fabregas - Pedro, Messi, Iniesta. Cserék: Pinto, Sanchez, Thiago, Mascherano, Montoya, Song, Tello.

Isztambulban a Schalke a tartalékosabb, a román Marica és a holland Afellay is sérült, Huntelaar ellenben felépült. A Galatában kezd a két januári szerzemény, Wesley Sneijder és Dider Drogba. Galatasaray: Muslera - Sarioglu, Kaya, Nounkeu, Riera - Altintop, Felipe Melo, Inan, Sneijder - Burak Yilmaz, Drogba. Cserék: Iscan, Bulut, Balta, Eboue, Kurtulus, Colak, Amrabat.

Schalke 04: Hildebrand - Hoger, Höwedes, Matip, Kolasinac - Draxler, Jones, Neustadter, Michel Bastos - Farfan, Huntelaar. Cserék: Fahrmann, Obasi Ogbuke, Pukki, Metzelder, Fuchs, Barnetta, Meyer.

Isztambul: Vezet a Galatasaray. A 12. percben Burak Yilmaz lőtt látványos gólt, ez a csatár hetedik BL-gólja a hetedik mérkőzésén. Nem vár könnyű este a Schalkéra. Galatasaray-Schalke 1-0

Milánó: Lionel Messi kétszer is próbálkozott, nehezen tartják őt a védők. De a Milan is letette már a névjegyét, El Shaarawy ügyeskedett, Puyol szerelte.

Isztambul: Majdnem azonnal válaszolt a Schalke, Höwedes labájáról Huntelaar éppen csak lemaradt a kapu torkában.

Isztambul: Micsoda meccs! Didier Drogba lövését Timo Hildebrand kiütötte, az ismétlés után Hamit Altintop a keresztlécre vágta a labdát.

Milánó: Massimo Ambrosini, a Milan csapatkapitánya sárga lapot kapott.

Isztambul: Jefferson Farfán, a Schalke csatára túl laza volt. Ha jobban koncentrál, kiegyenlíthetett volna.

Isztambul: Drogba és Burak Yilmaz remekül megérti egymást. Utóbbi elöl csak bravúrral tudott menteni Hildebrand.

Milánó: A szép játékra vágyóknak csalódást jelentett az első félidő. A Barcelona többet birtokolta a labdát, de helyzetig nem jutott. A Milan kontrázni próbál. Mindkét csapat elégedettnek tűnik a döntetlennel.

Isztambul: Kiegyenlített a Schalke, Jermaine Jones vette be Fernando Muslera kapuját. Galatasaray-Schalke 1-1

Milánó, Isztambul: Megkezdődtek a második félidők. A Barcelona továbbra is többet birtokolja a labdát, helyzet nélkül.

Milánó: Kevin-Prince Boateng szemfüles, de vitatható góljával vezetnek az olaszok. Montolivo gyorsan elvégzett szabadrúgása után a labda egy katalánról Zapata kezére pattant. A bíró szerint vétlen volt a kezezés. A ghánai-német 16 méterről a kapuba vágta a labdát. AC Milan-Barcelona 1-0

Milánó: Az olaszok lendületbe jöttek, igyekeznek kihasználni, hogy megzavarodott a Barcelona.

Isztambul: Egy kicsit visszaesett a mérkőzés tempója.

Milánó: Puyol és Pazzini összefejeltek. A katalán homlokára kötés került.

Milánó: Iniesta próbálkozott, de nem találta el a kaput.

Isztambul: Huntelaar hagyott ki helyzetet, de a Schalke az 1-1-gyel sem elégedetlen.

Milánó: Bombameglepetés, két góllal vezet a Milan. A piros-feketék a saját fegyverével mattolták a Barcelonát, Sulley Muntari egy tiki-taka végén lőtte a másodikat. AC Milan-Barcelona 2-0

Milánó: Puyol fölé fejelt. Leginkább benne lobog a tűz a katalánok közül.

Milánó: Vége! Nyert a Milan 2-0-ra. Az olaszok ősszel egyetlen hazai csoportmeccsüket sem nyerték meg. Most ellenben a létező legjobb eredményt érték el.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×