eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A bíró volt a leggyengébb láncszem a Bernabéuban

Kifejezetten jó mérkőzést vívott szerda este egymással a Real Madrid és a Manchester United a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A madridi 1-1 után mindkét edző úgy látja, még semmi sem dőlt el.

A statisztikák ugyan a Manchester United mellett szólnak - eddig 19-szer nem kapott ki az angol csapat idegenben a BL egyenes kieséses szakaszában, s ez után 17-szer tovább is jutott - José Mourinho, a spanyolok portugál edzője ellenben úgy látja, 50-50 százaléknyi esélye van mindkét csapatnak. Nem lefutott a csata Sir Alex Ferguson szerint sem ("Nyílt a csata, a Madrid erőssége a kontra"), a skót ezen kívül elsősorban kapusát, David De Geát ünnepelte a találkozó után.

Az angolok holland kulcsjátékosa, Robin van Persie szerint még semmi nem történt, a két csapat a félidőnél jár, az állás 1-1. Õ úgy vélte, nincs nagy jelentősége annak, melyik együttes a pályaválasztó. (Leszámítva azt, hogy a folytatásban a Unitednek bőven elég egy 0-0 is.) A Real Madridnak mindenképpen gólt kell szereznie a továbbjutáshoz, Robbie Savage, a BBC walesi válogatottból lett elemzője szerint fog is. Jó érv van az igaza mellett: José Mourinhóval a Real Madrid mind a 15 eddigi idegenbeli BL-mérkőzésén szerzett legalább egy gólt.

Az elemzők - egyébként mindkét oldalról - elsősorban a játékvezetőt bírálják. A német Felix Brych mindössze négyest kapott az 1-10-es skálán osztályozó Marcától, a lap szerint legalább három súlyos hibát követett el, nem járt szöglet a Unitednek Welbeck gólja előtt, tizenegyest érdemelt volna Di María, s ki kellett volna állítani az Evra ellen szabálytalankodó Varane-t. Ez két tévedés a Madrid kárára, egy a javára -az angolok fordított arányról beszélnek, más eseteket citálva.

A spanyol csapatban elsősorban az Iker Casillast jól helyettesítő Diego Lopez, valamint Ángel Di María, Mesut Özil és Cristiano Ronaldo kapott kiváló minősítést, az angoloknál az ottani sajtó David De Gea mellett Rio Ferdinand, Michael Carrick, Phil Jones és Danny Welbeck produkcióját értékelte a legtöbbre. Nagyon szélsőséges volt a briteknél Wayne Rooney és Robin van Persie teljesítményének megítélése. A többség szerint ez nem az ő estéjük volt, a Guardiannél csak Jones kapott náluk a csapatból magasabb osztályzatot a mezőnyjátékosok közül.

A visszavágót március 5-én rendezik, előtte a Real Madrid két el Clásicót játszik a Barcelonával, február 26-án a Nou Campban a kupaelődöntő visszavágóját, március másodikán pedig a Bernabéuban a bajnoki találkozót.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×