eur:
394.07
usd:
364.96
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Heroikus küzdelemben a Chelsea kiejtette a Barcelonát

A Chelsea a mérkőzés nagy részében emberhátrányban játszva, hősiesen védekezve, összesen háromszor kapura lőve, 2-2-es döntetlent ért el a Camp Nouban, s ezzel története során másodszor, bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ellenfele a szerdai Real Madrid-Bayern München elődöntő továbbjutója lesz.

A két csapat a várt összeállításban kezdett, kivéve, hogy Guardiola Daniel Alves helyére Cuencát állította. Barcelona: Valdes, Puyol, Pique, Mascherano, Xavi, Busquets, Iniesta, Cuenca, Messi, ALexis Sanchez, Fabregas. Cserék: Pinto, Dani Alves, Thiago, Keita, Pedro, Adriano, Tello. Chelsea: Cech, Ivanovics, Cahill, Terry, Cole, Mikel Obi, Meireles, Mata, Lampard, Ramires, Drogba. Cserék: Turnbull, Essien, Torres, Malouda, Bosingwa, Kalou, Sturridge.

3. perc: Az első helyzet Lionel Messié volt, aki még soha nem vette be a Chelsea hálóját. Most sem, lövése az oldalhálóba került.

6. perc: Gary Cahill megsérült, perceket keresztül ápolta a Kékek portugál fiziterapeuta hölgye és segítője. José Bosingwa rögtön melegíteni kezdett.

11. perc: Gary Cahill megporóbált játszani, de nem bírta a lába. José Bosingwa állt be jobbhátvédnek, Ivanovics behúuódott középre.

15. perc: Petr Cech hosszú kirúgása után Victor Valdés kirontott a kapujából, Piquét és Drogbát is elsodorta, miközben a labdát kiütötte. Újabb hosszú ápolás következett, a két mezőnyjátékos közül a katalán állapota volt súlyosabb.

17. perc: A sokadik Barcelona-labdajáratás után Fabregas a tizenhatos vonalán, a kapunak háttal állva, a lába között sarokkal passzolt a kilépő Messinek. A gólzsák lövését Petr Cech lábbal hárította, majd Iniesta ismétlése John Terryről ment vissza a mezőnybe.

21. perc: Javier Mascherano lövése kapu fölé ment.

24. perc: Petr Cech újabb nagy kapukirúgása után Didier Drogba "megverte" Gerard Piquét, s az oldalhálóba lőtt. Piquét megviselte a korábbi ütközés, Pep Guardiola le is cserélte Dani Alves állt be.

Egyelőre nagyon hasonlít a játék a Barcelona és az Inter 2010-es elődöntőjéhez.

35. perc: Daniel Alves a tizenhatos előteréből Cuenca elé tette a labdát. Az üresen maradt, a jobbszélről a balra áthúzódott fiatal játékos a védők között meglepően üresen hagyott Busquetshez passzolt, aki ballal könnyedén bebelsőzte a labdát. Barcelona-Chelsea 1-0

36. perc: John Terry, mikor a labda a közel sem volt, hátulról térddel meglökte Alexis Sánchezt. A török bíró azonnal kiállította. A Chelsea emberhátrányba került, a meccs innen kezdve még jobban hasonlít majd a 2010-es elődöntőre.

43. perc: A Chelsea elveszítette al abdát, a Barcelona kontrázott, Lionel Messi középen balra tolta a labdát, Andrés Iniesta, aki 2009-ben is győztes, iletve továbbjutást érő gólt szerzett a londoniak ellen, a bal alsó sarokba helyezte a labdát. Már csapata áll továbbjutásra. Barcelona-Chelsea 2-0

45+1. perc: A Kékek nem hagyják magukat. Frank Lampard kiváló passzával a néhány másodperccel korábban sárga lapot kapott - s ezért a döntőben még csapata továbbjutása esetén sem szerepelhető - Ramires a jobbösszekötő helyéről tökéletes emeléssel állította vissza a korábbi állást: az angolok állnak továbbjutásra. A legkevesebb ami írható a brazil mozdulatáról, hogy világklasszis támadásbefejezés volt. Barcelona-Chelsea 2-1

A katalánok kétségtelenül jobban játszottak az első félidőben, a játék képe alapján a vezetésük megérdemelt. A kulcspillanat John Terry kiállítása volt, a rutinos angol, nincs mentség, butaságot követett el. S még az sem menti, hogy Alexis Sánchez - döntse el mindenki szimpátiája alapján, hogy okosan, vagy antipatikusan - az indokoltnál könnyebben és gyorsabban rogyott össze.

48. perc: Didier Drogba a tizenhatoson belül elgáncsolta Cesc Fabregast. A büntetőt Lionel Messi a lécre lőtte. Egy héten belül ötödször mentette meg a Kékeket a léc vagy valamelyik kapufa a góltól.

54. perc: Daniel Alves beadása után Alexis Sánchez a kapu mellé fejelte a labdát.

57. perc: Másodszor is cserélt a Chelsea, Juan Mata helyére Salomon Kalou állt.

61. perc: Cuenca túl közel került Cechhez, így a kapus bátor kivetődéssel megmentette csapatát a góltól.

68. perc: Cuenca helyére Tello került pályára.

70. perc: Két percen belül Lionel Messi és Frank Lampard is sárga lapot kapott.

73. perc:
Fabregas le, Seydou Keita be.

77. perc: Hosszú labdajáratás után Sergio Busquets 14 méterről fölé lőtt.

79. perc: Az utolsó csere, a remekül játszó Didier Drogba helyett Fernando Torres szállt be.

81. perc: Felrobbant a stadion, Alexis Sánchez a kapuba lőtt. A török bíró nem adta meg, s igaza van, Daniel Alves a gólpassz adása előtt lesen volt.

82. perc: Lionel Messi elátkozott: a kapufát találta el.

90. perc: Mascherano óriási lövése után Cech védett.

92. perc: Egy előrevágott labdával Fernando Torres a saját térfeléről egyedül indult, nem volt katalán előtte a kapuson kívül. Õ meg kicselezte Victor Valdést, s eldöntötte a továbbjutást, a hálóba passzolta a labdát. Barcelona-Chelsea 2-2

Barcelona-Chelsea 2-2
Továbbjutott és BL-döntős: a Chelsea 3-2-vel.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×