eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mit tanulhat a Real Madrid a ciprusi meglepetéscsapattól?

Már kedd este közel kerülhet a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjéhez a Real Madrid. A spanyol sztárcsapat Cipruson lép pályára, ahol a jegyekért is óriási harcot vívtak az APOEL szurkolói, míg a Chelsea a portugál Benfica vendége lesz.

Nincs egy súlycsoportban az APOEL és a Real, de a futball az futball, bármi megtörténhet - mondta a madridiak vezetőedzője a meccs előtti sajtótájékoztatón. José Mourinho ezzel együtt hangsúlyozta, hogy tiszteli a nicosiai csapat eredményeit, és ma este nehéz összecsapásra számít. A portugál tréner szerint a Real is tanulhat a ciprusi meglepetéscsapattól, azt, hogy a közösség ereje fontosabb, mint az egyéni játékos képességei.

Az APOEL edzője, Ivan Jovanovic szerint a spanyol sztárcsapat ellen a tökéletes játék is kevés lehet. A klub igazgatója elnézést kért a gárda szurkolóitól, amiért a jegyek értékesítését nem kezelték megfelelően. Az óriási érdeklődés miatt múlt csütörtökön valóságos harc folyt a belépőkért, sokan pedig jegy nélkül maradtak.

A Realnál José Callejón, Lassana Diarra, Ricardo Carvalho és Ángel Di María sérült, a ciprusiaknál visszatérhet Gustavo Manduca eltiltása után.

Kedd este háromnegyed kilenctől még egy meccset rendeznek a negyeddöntőben: a Benfica a Chelsea-t látja vendégül. A lisszaboniak abban bíznak, hogy jól tudnak alkalmazkodni az angol csapatok stílusához, hiszen a csoportkört is sikerrel vették, a Manchester United ellen oda-vissza döntetlent játszottak, az angol bajnok pedig később kiesett. A Benfica ugyanakkor az elmúlt hetekben lefékezett, a portugál bajnokságban a harmadik helyre esett vissza.

Roberto Di Matteo, a Chelsea megbízott menedzsere arra panaszkodott, hogy 20 nap alatt hét meccset játszik csapata, ez pedig nem segíti az eredményes BL-szereplést. Ha a Chelsea továbbjut, újabb megterhelő sorozat vár rá. A londoni csapat jelenleg csak az ötödik az angol bajnokságban, jelentős hátrányban, így csak a mostani kiírás megnyerésével tudná biztosítani helyét a következő BL-szezonban. Az olasz menedzser helyzetét segíti, hogy Branislav Ivanovic felépült. Di Matteo kiemelte, hogy az idegenbeli gól az elsődleges cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

Alapjaiban változhatnak meg a közbeszerzések, új reform került az asztalra

A körforgásos gazdaság, a közbeszerzési gyakorlatok javításának, valamint a köz- és magánberuházások hatékony és eredményes felhasználását biztosító adminisztratív kapacitások növelésének szükségességek. Új, EU-szintű összehangolás szükséges ezen területeken, hogy az államszövetség GDP-jének közel 15 százalékát kitevő kifizetések jobban hasznosuljanak, például egy fenntarthatósági kritérium beiktatásával – derül ki Enrico Letta, a Jacques Delors Intézet elnökének átfogó, az Európai Unió egységes piacának reformjára tett javaslatából.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×