eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Real Madrid megtörte a ciprusiak ellenállását

Mindkét kedd esti mérkőzés a vendégek győzelmével ért véget a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Real Madrid minimális erőfeszítéssel is óriási fölényben játszott az Apoel Nicosia ellen, s a legcsekélyebb megerőltetés nélkül nyert 3-0-ra. A Chelsea ugyancsak győzött, Salomon Kalou góljával nyert 1-0-ra a Benfica pályáján.

A két csapat összeállítása a szerelem szigetén. Apoel: Hiotisz, Purszaitidesz, Marcelo Oliveira, Paulo Jorge, Boaventura, Morais, Pinto, Haralambidisz, Trickovski, Alexandru, Almeida. Cserék: Urko, Kaka, Solari, Adorno, Helder Sousa, Solomou, Marcinho. Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Fabio Coentrao, Khedira, Sahin, Benzema, Özil, Ronaldo, Higuain. Cserék: Adan, Kaka, Granero, Marcelo, Altintop, Albiol, Varane.

Lisszabonban a Chelsea három régi motoros, Essien, Drogba és Lampard nélkül kezdett. Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Luisao, Jardel, Emerson, Aimar, Javi Garcia, Bruno Cesar, Witsel, Gaitan, Cardozo. Cserék: Eduardo, Nolito, Nelson Oliveira, Rodrigo Moreno, Matic, Miguel Vitor, Saviola. Chelsea: Cech, Ferreira, David Luiz, Terry, A. Cole, Ramires, Meireles, Mata, Mikel, Kalou, Torres. Cserék: Turnbull, Essien, Lampard, Drogba, Bosingwa, Sturridge, Cahill.

20.55 (10. perc): A Madrid támadólag lépett fel az Apoellel szemben, az első jó lövésre azonban több mint tíz percet kellett várni, akkor Özil lövését védte Hiotisz.

21.05 (20. perc): Lisszabonban sem bővelkedik eseményekben a mérkőzés, komolyabb helyzet nélkül telt el az első húsz perc.

21.13 (28. perc): Cristiano Ronaldo nagyon éles szögből a rövid felső sarkot vette célba, Hiotisz a kapu fölé ütötte a labdát.

21. 14 (29. perc): David Luiz higgadt, igazán otthon érzi magát otthoni klubja pályáján. Szögletre szerelt, kicsit könnyelműsködve Lisszabonban.

21.15 (30. perc): Fernando Torres próbálkozott a Benfica pályáján, lövése azonban fölé szállt.

21.17 (32. perc): Az eddigi legnagyobb madridi helyet, Karim Benzema lába előtt, az ötösön felpattant a labda, s így a francia a kapu fölé doplerezett.

21.23 (38. perc): Bruno Cesar révén próbálkozott a Benfica, de a portugálok játékosa nem találta el  kaput.

20.28 (43. perc):
Egy portugál lövése nyomán alakult ki az első félidő legnagyobb helyzete Lisszabonban, de a Chelsea járt közel a gólhoz. Raúl Meireles lapos lövését Artur vetődve védte.

21.31 (45+1): Gól nélkül telt el mindkét pályán az első félidő.

21.51 (48. perc):
Oscar Cardozo nagy helyzete, megszerezhette volna a vezetést a Benficának, ám David Luiz mellel hárított.

21.52 (49. perc): Hisztizik Cristiano Ronaldo, a talajt okolja azért, mert a kapu fölé lőtt.

22.05 (62. perc): Az utolsó passzot mindig elrontják az alig koncentráló madridiak. Aligha akad a pályán olyan fehérmezes, aki élete legfontosabb tíz meccse közé sorolná a mait.

22.06 (63. perc): Megélénkült a játék Lisszabonban, de gól még ott sincsen. Juan Mata, a Chelsea középpályása kihagyta a legnagyobb lehetőséget is.

22.12 (69. perc):
Előbb Witsel, majd Jardel révén veszélyeztetett a Benfica, de két pályán együtt sincs egy gól.

22.16 (73. perc): Megszerezte a vezetést a Real Madrid, a csereként beállt Kaka beadása után Karim Benzema előrevetődve a hálóba csúsztatta a labbdát. Apoel-Real Madrid 0-1

22.17 (74. perc): Mintha csak jelre vártak volna a másik pályáról, gyorsan a másik vendégcsapat is előnyhöz jutott. Fernando Torres előkészítése után közelről Salomon Kalou vette be a Benfica, illetve Artur kapuját. Benfica-Chelsea 0-1

22.18 (75. perc): Hiotisz bravúrral, vetődvbe védte Cristiano Ronaldo 14 méteres lövését.

22.23 (80. perc): Cristiano Ronaldo fölényes passza után marcelona betört a bal oldalon a tizenhatoson belülre, ugyan védője, Paulo Jorge buktatta, de a brazil estében még középre kanalazta a labdát, s az üresen érkező Kaká biztos a hálóba helyezett. Apoel-Real Madrid 0-2

22.32 (89. perc): A meccs első kontrájából megszerezte a harmadik gólját is a Real Madrid. Mesut Özil ballal középre külsőzte a labdát, a túloldalon érkező Karim Benzema pedig közelről a hálóba lőtt. Apoel-Real Madrid 0-3

22.34 (91. perc): Vége a mérkőzésnek Cipruson, a Real Madrid, amint az várható volt, már az első 90 perc alatt eldöntötte a továbbjutást.

22.37 (94. perc): Vége a mérkőzésnek Lisszabonban is, a Chelsea nagyon értékes, s talán kicsit váratlan győzelmet aratott a Benfica ellen. A Kékeknek a mostani sorozatban ez volt az első idegenbeli győzelme.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×