eur:
388.57
usd:
361.22
bux:
0
2024. május 7. kedd Gizella

Vízilabda BL: "Ez a siker a magyar válogatottnak is erőt ad"

A Szeged vízilabdacsapata vasárnap hazai pályán 9-8-ra legyőzte a címvédő Partizan Beogradot, így a szintén továbbjutó Vasast megelőzve csoportelsőként került a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé. A mérkőzésről Vincze Balázs, a szegediek vezetőedzője nyilatkozott az InfoRádiónak.

Milyen volt a hangulat vasárnap?

Úgy gondolom, hogy azzal a közönséggel, amely vasárnap támogatott minket, más esélyünk nem is volt, mint megszerezni a hétszeres BL-győztes ellen a győzelmet, és ezzel az első helyet a csoportban.

A BL címvédőt 9-8-ra verte a Szeged. A kilenc gólt nyolc játékos dobta. Ennyire egységes a csapat?

Igen, egységes a csapat. Nagyjából teljesen mindegy, hogy ki lövi a gólt, az a lényeg, hogy minimum eggyel többet tudjunk lőni, mint az ellenfél. Mindenki tett azért, hogy nyerjünk. A támadásban és a védekezésben is kimagaslót nyújtottunk. A legfontosabb a vasárnapi meccsben az volt, hogy a lélektani helyzeteket nagyrészt a saját oldalunkra tudtuk fordítani.

A szerbek, legalábbis válogatott szinten, mumusoknak számítanak. Az, hogy egy - nem is akármilyen - szerb klubcsapatot sikerül legyőzni, önbizalmat adhat a játékosoknak?

Mindenképpen, különösen úgy, hogy október vége felé játszottuk az első mérkőzést, amikor is 6-8 év után sikerült a Partizan otthonában bármilyen magyar, vagy más nemzetiségű csapatnak nyernie. Ez a vasárnapi mérkőzésre is erőt adott. Ez a siker szerintem a magyar válogatottnak is erőt tud adni.

Mennyire volt forró a hangulat a medencében? Már a mérkőzés előtt volt a szurkolók között rendbontás.

Ez várható volt, és a biztonságiak készültek is erre. Nyilván, amikor megindul hatvan ember, azt nagyon nehezen lehet megfékezni. A vízben nagy feszültség és harc volt, de hasonló szintű rendbontás, mint amilyen a parton kialakult, a medencében nem volt.

A Szeged és a Vasas is bent van a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata között. Mit tűztek ki célul maguk elé?

Már erre a meccsre úgy érkeztem le az uszodába, és próbáltam a játékosoknak is átadni ezt az érzést, hogy nem a nyolcba tartunk, hanem a négybe - a Final Fourba. Amit elértünk az első hellyel, az egy olyan lehetőség, hogy viszonylag gyengébb csapatot kapjunk, minthogyha másodikként jutottunk volna tovább. Hogy a Final Fourba be tudjunk jutni, ahhoz hasonlóan jó mérkőzésekre, és jó játékra van szükség, mint amilyet a Partizan ellen nyújtottunk.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai kilátásokat illeti, kitarthat a tegnapi optimizmus az előjelek szerint, a vezető európai részvényindexek kisebb emelkedéssel indíthatják a napot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×