eur:
388.03
usd:
360.05
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Sir Alexnek ezt kellett megélnie: Man United-Man City 1-6 az Old Traffordon!

Nagyjából negyvenéves adósságot törlesztenek az elkövetkező napokban a Manchester City hívei városuk utcáin. Azóta nagyon kevésszer volt alkalmuk bajnoki meccsen a "nagy United" legyőzését ünnepelni - ilyen sikerre meg még akkor sem volt példa, amikor a Cityé volt Anglia legjobb csapata. Talán éppen a mostani mérkőzés emelte Roberto Mancini csapatát visszavonhatatlanul a Premier League uralkodói közé. A Manchester United egyébként 1955 óta nem kapott ilyen verést az Old Traffordon.

 A Manchester United a De Gea, Smalling, Ferdinand, Evans, Evra, Nani, Fletcher, Anderson, Young, Rooney, Welbeck tizeneggyel kezdett, Lindegaard, Jones, Berbatov, Pak Dzsi Szung, Hernandez, Fabio Da Silva és Valencia ült a padon.

A városi riválisnál Carlos Tévez természetesen kimaradt - ezt tudta mindenki előre. Az ellenben kevésbé volt nyilvánvaló, hogy Edin Dzeko helyett Mario Balotelli kezdjen. A névsor: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Clichy, Yaya Toure, Barry, Milner, Silva, Balotelli, Agüero. A cserék: Pantilimon, Zabaleta, Dzeko, Kolarov, Nasri, Kolo Toure, De Jong.

A Premier League történetében alkalmasint először fordult elő, hogy a manchesteri városi rangadón a City játékosainak piaci értéke jelentősen meghaladja a United legénységéjét. De ettől még felfoghatatlan meglepetés, ami történt.

Az első gólt éppen Mario Balotelli lőtte, akinek a játékát rengeteg polémia előzte meg a mérkőzés előtt. Szinte a semmiből, mert előtte a United többet birtokolta a labdát. Ám éppen az első játékrész közepén jött Balotelli, s megszerezte a vezetést - aztán felhúzta a mezét, hogy megmutassa T-shirtjét: Why always me? Lehet, ugyebár úgy is érteni, miért mindig én rúgom a legfontosabb gólt, meg úgy is, miért mindig engem találtok meg. Mindenesetre szinte rezzenéstelen arccal fogadta, hogy minden csapattársa a nyakába akar csimpaszkodni.

A második félidő elején Balotelli megint főszerepbe került, Evans csak utolsó emberként, szabálytalanság árán tudta megállítani. A Vörös Ördögök védője piros lapot kapott, a hazai csapat emberhátrányba került.


A City ezt bő tíz perc alatt kihasználta, megint Balotelli talált David De Gea kapujába. Aztán a 69. percben az argentin Sergio Agüero is bevette egykori atléticós klubtársa hálóját - a 0-3-mal már eldőlt a meccs, s még volt 20 perc hátra. Hiába hozta be még0-2-nél Sir Alex Jones és Chicharito Hernandezt is, ezen a délutánon, egyetlen kivétellel, semmi sem sikerült a United játékosainak.

Az a bizonyos egyetlen kivétel Darren Fletcher szépítő gólja volt a 81. percben, de a City meg olyan volt, mint Ludas Matyi: azt az egy "verést" hárommal fizette vissza, már a rendes játékidő lejárta után. A csereként beállt Edin Dzeko két, a végig ihletett formában szervező és kiszolgáló David Silva egy gólt is szerzett - s a Manchester United hívei még rosszabbul kezdték magukat érezni, mint az arsenalosok, amikor 8-2-re kikaptak az idény elején az Old Traffordon.

A Manchester City öt (!) pont előnnyel vezeti a bajnokságot a Man United előtt. A Chelsea a harmadik helyen maradt, miután 1-0-ra kikapott a QPR pályáján. A Kékek a 10. percben gólt kaptak, és már a szünet előtt kilenc emberre fogyatkoztak Bosingwa és Drogba kiállításával.

Vasárnapi eredmények

Arsenal-Stoke 3-1
Fulham-Everton 1-3
Manchester United-Manchester City 1-6
Blackburn-Totenham 1-2
QPR-Chelsea 1-0

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×