eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Győztek a női vízilabdázók a spanyolok ellen

A magyar női vízilabda-válogatott négy góllal nyert a spanyolok ellen a sanghaji vizes világbajnokságon, a 9-12. helyért rendezett összecsapáson.

Az ausztráloktól elszenvedett szombati vereség után a hétfői meccsnek az volt a tétje, hogy a kilencedik vagy a 11. pozícióért folytathatja tovább Merész András együttese a kínai vb-n. Az alsóházi randevú korábban beillett volna komolyabb Európa-bajnoki tétmeccsnek is - jelesül 2010-ben éppen ez a két gárda vívott meg Belgrádban az Eb 5. helyéért, s akkor a magyar gárda győzött -, Sanghajban azonban két, ezúttal alulteljesítő válogatott szállt vízbe egymás ellen.

A vezetést a nyitónegyed legelején a spanyolok szerezték meg, de aztán egykettőre fordított a magyar csapat 2-1-re. A folytatásban is potyogtak a gólok, nyolc is esett az első szünetig, magyar szempontból 5-3-as megoszlásban.

A második nyolc perc Drávucz Rita nagy pillanataival indult: a csapatkapitány másodszor, majd harmadszor is betalált pompás lövésekkel, s 7-3-ra elhúzott a magyar együttes. Bár az ibériaiak 7-5-re, később 8-6-ra is visszazárkóztak, a nagyszünetre 10-6-os magyar vezetésnél vonulhattak el a csapatok.

A spanyolok előtt 10-7-nél még egyszer megcsillant a remény, hogy szorosabbá tehetik a mérkőzést, de előbb Keszthelyi Rita (12-7), majd az összesen ötször is eredményes Bujka Barbara duplájának köszönhetően meglépett, és tetemesre növelte a különbséget a Merész-csapat (14-9).

A zárónegyedben - mivel gyakorlatilag már eldőlt a meccs - izgalommentes, és kevésbé fegyelmezett játék zajlott a vízben, a vége pedig nagyon sima 17-13-as diadal lett.

"A két, hasonlóképpen fiatal csapat közül az egyik biztos, hogy ott lesz a londoni olimpián, bízom benne, hogy a miénk lesz az" - összegzett Merész András szövetségi kapitány.

Győzelme nyomán a magyar válogatott az új-zélandiakat 11-10-re verő kubai nemzeti csapattal száll medencébe a 9. helyért.

Magyarország-Spanyolország 17-13 (5-3, 5-3, 4-3, 3-4)

a magyar góldobók: Bujka 5, Keszthelyi 4, Drávucz 3, Szücs 2, Czigány, Takács, Antal 1-1

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×