eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Erdei Zsolt újabb lépést tehet a címmeccs felé

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban lép kötelek közé Erdei Zsolt, korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok, aki az amerikai Byron Mitchell elleni mérkőzéssel tehet nagy lépést egy vb-címmeccs felé.

A 37 éves, veretlen magyar (32 meccs, 32 győzelem) tavaly november óta nem mérkőzött, így "kiéhezve" várja az Atlantic Cityben sorra kerülő, tízmenetesre tervezett összecsapást, melynek egyértelmű esélyesének számít még úgy is, hogy a szintén 37 éves riválisa (36 meccs: 28 győzelem, 7 vereség, 1 döntetlen) 2001 márciusától két éven át volt a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú világbajnoka.

Két volt világbajnok csap tehát össze a Boardwalk Hallban, ám óriási különbség, hogy míg a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú koronáját korábban közel hat évig birtokló, majd a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú koronáját is megkaparintó "Madár" változatlanul őrzi veretlenségét, s legutóbb a kenyai Samson Onyango ellen is magabiztos pontozással győzött, addig a 2003-ban visszavonult ellenfele 2007 novemberi visszatérése óta hét meccséből négyet elveszített, utóbbi két mérkőzésén, tavaly mindkétszer technikai KO-val kapott ki.

Az elmúlt hónapokban sokáig bizonytalan volt, mikor és kivel bokszolhat majd Erdei, aki eredetileg április 16-án meccselt volna, s ez az időpont tolódott végül most szombatra. Az amatőrök között is világbajnok öklöző így tulajdonképpen már hetekkel ezelőtt készen állt az új kihívásra.

Május elején arról beszélt, hogy kitűnő állapotban van, s talán még sosem volt jobb kondícióban, mert erősebb és szálkásabb mint valaha, ráadásul már akkor megvolt a versenysúlya, a 79 kg.

A közvetlen felkészülést Németországban, már edzőjével, Fritz Sdunekkel kezdte meg, akivel május 19-én érkezett meg az Egyesült Államokba, ahol egészen hétfőig Philadelphiában - többek között a Rocky-filmek által híressé vált lépcsősoron - edzett, 37. születésnapját kedden ugyanakkor már Atlantic Cityben ünnepelte.

A mérkőzés magyar idő szerint várhatóan vasárnap 2 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 19:53
2024. április 28. 18:28
×
×
×
×