INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Mostantól indulhat be a magyar sikersorozat

InfoRádió / MTI
Vasárnap "bezár" Balatonfüred, miután a női hosszútávúszók 25 kilométeres versenyével véget ér a nyíltvízi szakág balatoni Európa-bajnoksága, hogy hétfőtől már csak a Margitsziget "üzemeljen". Az általános várakozás szerint hétfőtől beindul a hazai sikersorozat.

A Széchy Tamásról elnevezett komplexumban hétfőn megkezdik küzdelmeiket a mű- és toronyugrók, az 50 méteres medencében pedig a műúszókat váltják az úszók, akik hét napon át vetélkednek a 30. kontinensviadal érmeiért.

A nyitóhéten összesen 11 alkalommal hirdetnek győztest, a vízi maratonistáknál hétszer, a műúszóknál pedig - a vasárnapi két döntővel, a párosokéval és a szabadkombinációs csapatversenyével együtt - négyszer, a második heti nagyüzem keretében viszont nem kevesebb, mint félszáz első hely lel gazdára: az ugróknál 10, az úszóknál 40 számban avatnak Európa-bajnokot.

Az eddigi küzdelmekben nem termett babér a magyaroknak, a legjobb helyezést - egy hetediket - a női 10 kilométeren Risztov Éva produkálta, hétfőtől azonban általános várakozás szerint beindul a hazai sikersorozat, s már az úszónyitányon megszülethet a sportág 61. magyar Eb-elsősége, példának okáért a 400 m vegyesen rajtoló tavalyi világbajnok Hosszú Katinka jóvoltából. Ugyanebben a számban kellemes meglepetést okozhat - akár bronzérmet is szerezhet - Jakabos Zsuzsanna, de a 4x100 méteres női gyorsváltó is dobogó közelben végezhet.

A címlapról ajánljuk