eur:
394.24
usd:
370.46
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Ferencváros: ki lehet az ideális befektető?

A másfél hónapja kinevezett vezérigazgató, Berkes Zoltán azért távozik, mert a Ferencváros angol tulajdonosa, Kevin McCabe befektetőtársat keres, aki kinevezheti az új vezetőt - mondta az InfoRádiónak Alexander Gerstl, az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának tagja. A klubvezető megerősítette, hogy olyan befektetőt várnak, aki jártas a futballban és az ingatlanüzletben, azt azonban cáfolta, hogy Demján Sándorral tárgyalnának.

Befektetőtársat keres a Ferencváros tulajdonosa, ez az oka annak, hogy immár nem Berkes Zoltán a cég vezérigazgatója. Kevin McCabe nyitva akarja hagyni a posztot, azért, hogy leendő partnere is képviseltethesse magát a klub vezetőségében - mondta az InfoRádiónak az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatóságának tagja.

Alexander Gerstl, aki Berkes utódjának megválasztásáig felel a cég napi ügyeiért, hozzátette: olyan befektetőnek örülnének leginkább, aki 50 százalékkal szállna be az egyesületbe, illetve aki jártas a labdarúgásban és az ingatlanüzletben is.

Arra a felvetésre, hogy ez a leírás illik Demján Sándorra, Alexander Gerstl úgy reagált: jelenleg nem folytatnak tárgyalást az üzletemberrel, sőt, komoly megbeszélések senkivel sem zajlanak.

Az FTC igazgatóságának tagja megjegyezte: egy befektető érkezése elősegíthetné az új stadion építését, ami az engedélyek megszerzésének nehézségei, illetve a válság nyomán kialakult nehéz gazdasági helyzet miatt csúszik.

Közös megegyezéssel távozott az utánpótlás csapat éléről Rakonczai András is, akinek munkáját Tajti József veszi át. További posztokon ugyanakkor nem várható változás - fűzte hozzá Alexander Gerstl.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×