eur:
389.62
usd:
363.98
bux:
68083.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kik súgtak Kassai Viktornak a világbajnokságon?

Bár 2006 óta rádió-összeköttetés is segíti a futballbírók munkáját, az összhangra továbbra is szükség van, mondta Kassai Viktor, a dél-afrikai foci-vb magyar játékvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Hozzátette, két asszisztensével összeszokott csapatot alkotnak, hiszen már több éve ismerik egymást.

A dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság legnagyobb sikere magyar szempontból az volt, hogy a tatabányai Kassai Viktor vezethette a német-spanyol elődöntőt. A futballbíró az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: akárcsak a labdarúgó-csapatoknál, a játékvezetők esetében is fontos, hogy teamben működjenek.

Az elmúlt tíz évben a FIFA és az UEFA törekedett arra, hogy összeszokott csapatokat alkossanak a játékvezetők, ennek eredménye az, hogy 2006 óta így hárman vezetünk nemzetközi és magyar mérkőzéseket - utalt Kassai Viktor arra, hogy Erős Gáborral és Vámos Tiborral már egy összeszokott csapatot alkotnak. A vezetőbíró Erős Gáborral már közel 10 éve, Vámos Tiborral pedig 4 éve dolgozik együtt.

A technika mellett kellenek a hagyományos eszközök is

Kassai Viktor nagy előrelépésnek tartja, hogy 2006 óta a rádió-összeköttetésnek köszönhetően is tudnak egymással kommunikálni a pályán a bírók, hiszen a testbeszéddel és egyéb jelekkel meglehetősen nehéz pontos információkat átadni.

Hiába gyűrűzött be a technika a játékvezetésbe és adott plusz segítséget, Kassai Viktor szerint nem szabad elfeledni, hogy a technika elromolhat, és akkor újra a hagyományos eszközökkel lehet csak kommunikálni.

Az asszisztenseken és a vezetőbírón kívül egyébként a negyedik játékvezető is hallja a rádión a beszélgetéseket, sőt az Európa Liga egyes mérkőzésein összesen hatan, a kapu mögötti bírók is rádió-összeköttetésben voltak.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×