eur:
392.34
usd:
365.67
bux:
66772.22
2024. április 26. péntek Ervin

Először rossz címre érkezett a Varga Zoltánhoz riasztott mentő

A 65 éves futballklasszis a zuglói Danubia-pályán lett rosszul, a szemtanúk, játékostársai szerint a mentők 23 perc múlva érkeztek meg, mert először egy másik zuglói focipályára, a Csömöri útra navigálták őket - értesült az Index. Az OMSZ állásfoglalást adott ki, eszerint a teljesen felszerelt rohamkocsi 15 percen belül a helyszínen volt.

Varga Zoltán pénteken kora este hunyt el, az MTI híre szerint "a 65 éves olimpiai bajnok a Danubia-pályán öregfiúk-mérkőzés közben összeesett, és a gyorsan kiérkező mentősök sem tudták megmenteni az életét."

Varga a Skála-Sörgyárak meccsen a 25. percben állt be a vendégekhez. Most igazolták le, első meccsén tíz percet, a szünetig játszott (a 44 év felettiek bajnokságában 35 percesek a félidők). A szünetben rosszullétre panaszkodott, nem jött vissza a pályára, a kispadról nézte a 2. félidőt - írja az Index.

"Jól játszott, keveset futott, de jó labdákat adott" - idézte fel a meccset az ellenfélnél játszó Somfai Zoltán. "A második félidő 3-4 percében lefordult a padról, azonnal látszott, nagy baj van, tudtuk, hogy már két infarktusa volt. 19.45-kor ment az első telefon a mentőknek, utána még háromszor hívtuk őket. Elsőre nem tudtuk a házszámot, annyit mondtunk, hogy a zuglói focipályára, a Kövér Lajos utcába jöjjenek."

Az Indexnek nyilatkozó szemtanú azt is elmondta, hogy "pár perc múlva, a következő telefonnál már be tudtuk mondani, hogy Kövér utca 5. a pontos cím - közben megkerestük a házszámot -, az Egressy utca felől van a bejárat, oda jöjjenek, az utcán integetve várjuk a kocsit. 23-25 perc múlva értek oda, kiderült, hogy elnavigálták, a Csömöri útra küldték őket, ott is van focipálya."

"Fél órán át élesztették újra, egyszer-kétszer mintha visszajött volna. Úgy láttam, nem használtak defibrillátort, injekciókat, infúziót adtak neki. Nem szenvedett, zöld mezben és zöld nadrágban halt meg. Elég rossz volt a hangulat a késlekedés miatt, 20-30 dühös ember volt a pályán."

Az OMSZ állásfoglalása

A fentiekkel kapcsolatban az Országos Mentőszolgálat a következő állásfoglalást küldte el az Index-nek: A tizenöt percen belül kiérkező mentők a férfit több mint 30 percen át próbálták újraéleszteni, sajnos sikertelenül. A mentőegység egy rohamkocsi volt teljes és működőképes felszereléssel (EKG, defibrillátor, stb.). A halál okát igazságügyi orvosszakértői vizsgálat fogja tisztázni. A közleményt Győrfi Pál jegyzi az Országos Mentőszolgálat részéről.

Az Index kérdésére, miszerint a helyszínen lévők 23-25 percet mondtak, illetve az volt a késlekedés oka, hogy a rohamkocsi először egy másik focipályához, a Csömöri útra ment, az OMSZ ügyeletese a fenti állásfoglaláson kívül egyéb információt nem adott, az ügyet kivizsgálják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×