eur:
390.77
usd:
365
bux:
68279.33
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Haldoklik az Öreg Hölgy, avagy mi lesz veled, Juventus?

Bár még van esély arra, hogy a Juventus elérje a BL-selejtezőt érő negyedik helyet az olasz bajnokság hajrájában, abban minden szurkoló egyetért: a torinói Öreg Hölgy kínosan gyenge szezont produkál az idén. Az olasz bajnoki csúcstartó már a csoportmérkőzések után búcsúzott a Bajnokok Ligájától, majd az Ajax kiverése után botrányos körülmények között kiesett a londoni Fulham otthonában az Európa Ligából is. A zebrák 29 forduló után csak a 6. helyen állnak a bajnokságban, és szurkolóik szerint a félelmetesen nehéz sorsolás miatt (játszanak Nápolyban, Udinében és mindkét bajnokesélyes, az Inter és a Milan is fogadja őket) még a jövő évi nemzetközi kupaszereplés is veszélyben lehet. Nem csoda, hogy már a bajnoki hajrá előtt a csapat gyökeres átalakítására készülnek a klubvezetők.

Természetesen a bianconerók vezetői szeretnék megfejteni az elmúlt időszak negatív szériájának okait, ezért - a Tuttosport és a Sky Sport Italia szerint - Jean-Claude Blanc klubelnök rendkívüli vezetői ülést hívott össze, hogy megbeszéljék a klub és Alberto Zaccheroni jövőjét. Az ülés, beszámolók szerint, két órán át tartott, és elsősorban a csapat jelenlegi gyengélkedéséről szólt.

A kiszivárgott hírek szerint a csapat összetételének átrendezése szempontjából nem születtek főbb döntések, de a mostani teljesítményt górcső alá vették a vezetők. Szó esett még a csapat új mezszponzoráról is, amelyet hamarosan bejelentenek. Szintén kész a klub új marketingstratégiája.

Búcsú a Lippi-fiúktól?

Közben sorra látnak napvilágot a találgatások a játékosállomány jövőjéről. A legfontosabb változás az lehet, hogy Marcello Lippi, az olasz válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya a világbajnokságot követően - ahol címvédőként irányítja a csapatot - visszatér egykori klubjához, méghozzá átigazolásokért felelős vezetőként. A 61 esztendős tréner, aki két nagyon sikeres időszakot töltött el a bianconeriknél, korábban Fabio Cannavaro visszahozatalát, valamint Fabio Grosso és Felipe Melo megszerzését javasolta az egyesület vezetőinek.

A klub jelenlegi irányítói szerint azonban mindhárom játékos csalódást keltő teljesítményt nyújt idáig, és torinói jövőjük is igencsak kétségessé vált. A La Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy Cannavaro nem fogja meghosszabbítani jelenlegi kontraktusát (ennek némileg ellentmond Gaetano Fedele nyilatkozata. Az aranylabdás játékos ügynöke azt mondta: "Meglátásom szerint egy, vagy másfél hónap után beszélhetünk szerződéshosszabbításról, addig meglátjuk azt is, hogy a Juve hogyan fejezi be a szezont. Természetesen, Fabio sajnálja a történteket...").

Grossónak még egy éve van hátra a szerződéséből, de vélhetően ő is átadólistára kerül majd a nyáron. A vezetés reméli, hogy sikerül Melón is túladnia a nyáron, hiszen a brazil minden bizonnyal ott lesz az idei világbajnokságon, ahol több klub figyelmét is felkeltheti majd. Állítólag Angliából eddig is voltak érdeklődők.

Lippit egyébként az FIGC (Olasz Futballszövetség) elnöke, Giancarlo Abete is figyelmeztette, hogy figyeljen oda jobban a Juventus körüli eseményekre és játékosaik teljesítményére. Az elnök szerint a torinóiak rémes idénye hatással lehet a játékosok lelki világára és tönkre teheti az azzurrik világbajnoki reményeit. "Most még van esélye Lippinek, hogy levonja a megfelelő következtetéseket. Mindenki látja a valós helyzetet. Jobb lesz inkább most reálisan látni a dolgokat, mint később meglepődni a világbajnokságon" - nyilatkozta Abate.

Azok a játékosok sincsenek biztonságban, akik Lippi 2001-től 2004-ig tartó vezetése alatt a Juventusban fociztak, vagy akkor szerződtek oda, mint például David Trezeguet és Mauro Camoranesi. Szintén kérdéses a világbajnok kapus, Gianluigi Buffon jövője. A portást Angliából keresték meg, de a Juventus vezérigazgató-helyettese, Roberto Bettega szerint Buffon még 32 millió fontért sem eladó: "A csapat nem fogja megengedni magának, hogy ilyen dolgok eltereljék a figyelmét. Biztosíthatom a szurkolókat, hogy Buffon érinthetetlen. Õ a Juventus játékosa marad." A szaklapok szerint viszont a Juve a Buffonért várható 25-35 millió euró fedezné a BL-indulás elmulasztásából adódó bevételkiesést. A két manchesteri nagycsapat, a City és a United is kész fizetni Buffonért.

Biztos és megkérdőjelezhetetlen a védő, Chiellini helyzete. A gazzetta.it szerint marad Legrottaglie, De Ceglie és Caceres is. Távozhat viszont Torinóból Zebina, Grygera és Chimenti.

Elképzelhető, hogy meghosszabbítják Sissoko szerződését, de bizonytalan a sorsa Amaurinak és Diegónak is. Utóbbinak még mindig jól cseng a neve a Bundesligában és a Juve vezetői állítólag megfontolnának egy ajánlatot a brazil irányítóért...

Valószínű, hogy kölcsönadják a fiatal Giovincót, aki sem Ferraránál, sem Zaccheroninál nem tudott stabil kezdőemberré válni. Szintén nem dőlt még el Del Piero jövője. A 36 éves zseni szerződése jövőre lejár, de a klubvezetés kész megújítani azt 2012-ig.Kik érkezhetnek?

A Juventus vezetői 80 millió eurót szeretnének befektetni a csapatba. A legfontosabb kiszemeltek: a liverpooli különítmény, vagyis Benítez, Torres és Mascherano, illetve Giampaolo Pazzini, Franck Ribéry és Philippe Mexes.

A Corriere Dello Sport jelentése szerint Roberto Bettega múlt héten már meg is kezdte a tárgyalásokat Londonban Benítez képviselőivel. Bettega a Juventus Fulham elleni találkozóját használta ki, hiszen a pletykák szerint ekkor lépett kapcsolatba a spanyol szakember stábjával.

A jelentések szerint Bettega azt is szeretné elérni, hogy Benítez érkezése esetén Torres és Mascherano is csatlakozzon a Juventushoz.

Rafa Benítezt már korábban is szóba hozták a torinói alakulattal, sőt, Ciro Ferrara januári távozásakor néhány forrás biztosra vette a Liverpool trénerének érkezését.

Az angol sajtó ugyanakkor azt sem tartja lehetetlennek, hogy a Manchester City együttesénél dolgozó Roberto Mancini szerződtetésén dolgoznak titokban a zebrák vezetői. A Fulham elleni Európa Liga találkozón Roberto Mancini is a lelátón ült, és a Sunday Mirror szerint rövid megbeszélést folytatott Roberto Bettegával.

A klubigazgató egyébként már nyilvánvalóvá tette, hogy nem marad Zaccheroni az edző: "Jelenleg nem mondhatok neveket, de a fejemben már kialakult az új Juventus. Persze a csapat érdekében beszélek majd Zaccheronival az idény hátralévő kilenc mérkőzéséről is. De Albertónak meg kell értenie, hogy nekem a klub jövőjére is gondolnom kell" - mondta a sportvezető.

A Tuttosport szerint a legnagyobb név az érkezők listáján Franck Ribéryé, aki világossá tette, hogy távozni szeretne a Bayern Münchentől, de iránta a Real Madrid is érdeklődik. Egy másik alternatíva a támadósor erősítésére a Real Madrid argentin csatára, Higuain. A tervek ugyanakkor könnyen átíródhatnak, ha a csapat nem jut be a Bajnokok Ligájába. Ebben az esetben a Sampdoria csatára, Giampaolo Pazzini lesz az elsőszámú célpont, de iránta egy másik nagycsapattal, a Chelsea-vel kell megküzdeni.

Kész tényként kezelik Torinóban, hogy a Juventus visszahozza Raffaele Palladinót a Genoától Domenico Criscitoért cserébe.

Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×