INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Kapusa halála miatt Németország lemondta a Chile elleni találkozót

InfoRádió / MTI
Robert Enke halála miatt a német labdarúgó-válogatott lemondta a Chile ellen szombatra, Kölnbe tervezett barátságos találkozót.

Mindezt Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. Zwanziger közölte, hogy erről értesítették a Chilei Labdarúgó Szövetséget, amely a döntést megértéssel tudomásul vette.

"Nem tudunk úgy tenni, mintha mi sem történt volna" - fogalmazott Zwanziger.

Oliver Bierhoff, a válogatott menedzsere közölte, ez volt a játékosok kérése is, bár megfogalmazódott az is, hogy a szombati mérkőzésen elbúcsúznának a 32 éves korában távozott Enkétől. Ezt azonban később egyhangúlag elvetették. A jövő szerdára tervezett, Elefántcsontpart elleni, gelsenkircheni barátságos meccsre ugyanakkor jelen állás szerint sor kerül.

Robert Enke 2007-ben került be a válogatottba, és nyolcszor szerepelt a nemzeti tizenegyben. Szeptemberben és októberben gyomorpanaszokkal kezelték, emiatt négy válogatott találkozót ki is kellett hagynia, Joachim Löw szövetségi kapitány azonban mindvégig azt hangoztatta, hogy nagy esélye van az elsőszámú kapus pozíciójára a jövő évi, dél-afrikai világbajnokságon.

A címlapról ajánljuk