eur:
388.7
usd:
361.77
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Rácsaptak a focira az országos csatornák: BL a TV2-n, NB I az RTL-en

Labdarúgással erősítenek a magyar országos kereskedelmi televíziók. Az RTL Klub ismét magyar bajnokikat fog sugározni, míg a TV2 szerezte a Bajnokok Ligája közvetítési jogait a következő három évre. Az Index úgy tudja, a többi BL-meccs a DigiTv még nem is létező, új sportadójára kerül.

Labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzéseket sugároz augusztustól három éven át a TV2 - jelentette be Várdy Zoltán, a tévécsatorna vezérigazgatója szerdai sajtótájékoztatóján. A kereskedelmi tévé kedd esténként a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzést fogja élőben közvetíteni, majd összefoglalót ad a többi aznapi találkozóról.

A csatorna a BL selejtezőjének utolsó körében kapcsolódik be, s a 2009-10-es idényben összesen 18 összecsapást - közte az Európai Szuperkupa-döntőt és a BL fináléját - sugároz egyenesben. Az első közvetítési nap 2009. augusztus 18. lesz. A TV2 szerezte meg valamennyi BL-mérkőzés internetes közvetítési jogát is.

A kommentátorok személye még nem dőlt el, de a vezérigazgató azt ígérte, hogy a BL színvonalához illő, első osztályú csapat vesz majd részt a műsorok közvetítésében. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar érdekeltségű mérkőzések elsőbbséget élveznek majd a csatorna közvetítési politikájában.

Új csatornát hoz létre a DigiTV

Az Index információi szerint a fennmaradó tizenkét-tizennégy meccs sugárzási jogait a DigiTv szerezte meg. A kábel- és műholdas szolgáltatást nyújtó cégnek nincs saját tévécsatornája, de várhatóan saját sportadót hoznak létre a BL-meccsek köré, ahol a ezen kívül várhatóan csak régi bajnokságok ismétléseit lehet nézni.

A sportcsatornák piaca telített, ráadásul a két nagy konkurens, a T-Home és a UPC várhatóan nem lesz majd túl készséges, hogy felvegye a DigiTv csatornáját a kínálatába, így valószínűleg augusztustól csak a DigiTv kínálatában, januártól pedig a kisebb szolgáltatóknál lesz majd fogható az új adó.

A három évvel ezelőtti összegnél jóval magasabb áron vette meg a BL-jogait a Tv2: míg három éve az MTV félmilliárd forintot fizetett az első választás jogáért és heti egy meccsért, addig a Tv2 most az internetes jogokkal együtt közel egymilliárd forintot fizetett a három évre szóló jogokért - értesült az Index.

A Viasatot, a közszolgálati csatorna mellett jelenleg BL-meccseket közvetítő TV6 tulajdonosát, meglepte, hogy nem nyertek a tenderen, és keresik a lehetőségét, hogy más sportközvetítéseket sugározzanak. A kézilabda BL-találkozók a Viasaton láthatók.

Magyar foci újra az RTL-en

A Nemzeti Sport információi szerint a magyar labdarúgó NB I mérkőzéseit a következő szezontól ismét az RTL Klub, valamint a Duna Televízió közvetíti. Az RTL Klub várhatóan a szombati Formula-1-es közvetítések előtt, azaz dél körül sugároz majd magyar bajnokikat, noha ez ellen korábban tiltakoztak a szurkolók.

A kereskedelmi csatorna mellett az RTL-hez közel álló Sport Klubon és a Cool TV-n is lesz közvetítés, így egy hétvégén 3 meccset lehet megtekinteni.

A jövőben 440 millió forinttal gazdagodik a magyar profi futball a közvetítések révén, továbbá az úgynevezett hozzáadott reklámérték is az NB I-es csapatok bevételét növeli, így végül mintegy hatszázmillió lesz az egyenleg. Ebben a bajnoki szezonban a Sport Tv 100, a Duna Tv 90 millió forintot fizetett a jogdíjakért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×