eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Talmácsi: "Jól éreztem magam a motoron"

Elégedett a Japán Nagydíjon elért negyedik helyével Talmácsi Gábor. A 250 kcm-esek között szereplő magyar versenyző csapatvezetője, Jorge Martinez Aspar bravúrosnak nevezte Talmácsi teljesítményét.

"Nagyon elégedett vagyok, ez egy fantasztikus eredmény. Egész hétvégén változatos volt az idő, néha száraz, néha vizes pályán edzettünk, meg mondom őszintén, nem is volt igazán támpontunk arra, hogy jók-e a beállítások, vagy, hogy milyen féktávokat kell majd választani. Tegnap például a szabadedzés alatt elég sokat változtattunk a beállításokon, de azzal, hogy eltörölték az időmérőt, sőt még a reggeli bemelegítésen is vizes volt a pálya, nem tudtuk kipróbálni igazából ezeket a beállításokat. Így utólag azt mondom, hogy jó irányba változtattunk a váz beállításain, jól éreztem magam a motoron" - értékelt Talmácsi Gábor.

A Balatonring Tema versenyzője hozzátette: látta, hogy Aojama és Simoncelli nagyon gyors, próbált velük menni, de veszélyesnek, ijesztőnek találta a pálya állapotát az egyik vízátfolyásnál. "Mindenképpen elégedett vagyok, jó helyen állok az összetettben is, ez önbizalmat ad a jövő heti versenyre" - emelte ki.

Jorge Martinez Aspar csapatvezető azt mondta: tökéletesen elégedett Talmácsi Gábor teljesítményével, bravúros, amit a hétvégén csinált.

"Még a nagyon rutinos pilótáknak is gondot okoz, amikor ennyire változatosak a körülmények, egyszer esik, egyszer nem, és Gábornak még valóban kevés tapasztalata van a 250-es motorral, úgyhogy neki még nehezebb volt megtalálnia a beállításokat. Egyre közelebb kerül a dobogóhoz, és szerintem jövő héten akár fel is állhat rá. Nem felejtsük el, hogy Jerezben többször is teszteltünk a téli szünetben, vagyis arról a pályáról már 250-es motorral is vannak információi, ez rengeteget segíthet" - fejtette ki.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×