eur:
389.5
usd:
363.46
bux:
68131.59
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ágyúsok lőnek este a sárga tengeralattjáróra

Az Arsenal remek formában várja a ma esti BL-negyeddöntőt, a Villarreal ellen. A két csapat találkozott a 2006-os elődöntőben, akkor a londoniak léptek a fináléba.

A londoniak 17 mérkőzés óta nem szenvedtek vereséget a hazai bajnokságban, s noha a Premier League megnyeréséért így sincsenek már versenyben, Arsene Wenger vezetőedző szerint azokban a sorozatokban, amelyekben állva maradt az együttese, a végső siker sem elképzelhetetlen.

"Úgy nem lehet bajnokságot nyerni, hogy az első 14 meccsből 5-öt elveszít egy gárda. A csapatunk fiatal, és hosszú utat jártunk be az idény kezdete óta. Ez a gárda már egészen másképp fest, mint augusztusban vagy szeptemberben" - mondta magabiztosan a francia mester, aki hozzátette, az elmúlt hetek sikerei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy játékosai kellő önbizalommal és magabiztossággal várják a keddi összecsapást.

Az Arsenal hétvégén 2-0-ra legyőzte a Manchester Cityt, de talán a három pontnál és a BL-indulást érő negyedik hely megszilárdításánál is fontosabb, hogy visszatért a csapatba a december óta sérült Cesc Fabregas és a tíz meccset kihagyott Emmanuel Adebayor. Ugyanakkor Robin van Persie, Eduardo és Abou Diaby biztosan nem léphet pályára a csapat történetének 200. európai kupatalálkozóján.

A Sárga Tengeralattjárónak becézett spanyol gárdánál már nem ennyire rózsás a helyzet, hiszen a szombaton az Almeríától elszenvedett 3-0-ás bajnoki vereségnél is fájóbb, hogy Santi Cazorla sípcsonttörést szenvedett. Legalább három hónapot kénytelen kihagyni.

A két együttes három éve a BL-elődöntőben találkozott, akkor az angliai 1-0-ás hazai sikert követően gól nélküli döntetlen született Spanyolországban.

Várható kezdőcsapatok:
Villarreal: Diego Lopez - Lopez, Godin, Rodriguez, Capdevila - Cani, Marcos Senna, Eguren, Pires - Nihat, Rossi
Arsenal:Almunia - Sagna, Toure, Gallas, Clichy - Eboue, Song, Denílson, Fabregas - Walcott, Adebayor.
Játékvezető: Övrebo (norvég)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×