eur:
388.35
usd:
360.38
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Otthon sem volt esélye a Szegednek a szuperrangadón

A címvédő Veszprém 30-26-ra győzött a Szeged otthonában a férfi kézilabda-bajnokság rangadóján. Mocsai Lajos vezetőedző együttese ezzel őrzi hibátlan mérlegét az NB I-ben.

Az előző idényben ez a két csapat vívta a döntőt, és a sorozat meglehetősen viharos volt. Most mindkét - a meccs előtt még egyaránt százszázalékos, több sérültet és beteget nélkülöző gárda - fogadkozott, hogy a fair play szellemében lép pályára.

A kezdődobást Vajda Attila olimpiai bajnok szegedi kenus végezte el, nem éppen szokványos módon: "izomból" félpályáról a veszprémi kapura lőtt.

Az első hét percben felváltva estek a gólok, majd a hazaiak kihagytak három helyzetet, és a 10. percre 6-3-ra elhúzott a nagy rivális. A Tisza-partiak időkéréssel és kapuscserével válaszoltak. A Puljezevicset váltó Marjanac három szép védéssel mutatkozott be.

Negyedóra elteltével csak egy góllal vezetett a címvédő, amely szintén időt kért. A folytatásban a Veszprém hol minimális előnnyel, hol három találattal lépett el, a szünet előtt pedig minden addiginál nagyobb lett a különbség.

A második félidő is vendéggólokkal kezdődött (12-19), ezekre csak késve válaszolt a Szeged. A veszprémi Peric remekül védett, ráadásul a 42. percben Petrea megkapta harmadik büntetését és a vele járó piros lapot is, így a védelem oszlopa dőlt ki hazai részről.

Állandósult a vendégek előnye, az utolsó tíz perc 18-25-ről és szegedi időkéréssel indult. A hátralévő szakaszban kicsit könnyelműsködött a bajnok, és faragott hátrányából a rivális, de esély sem volt a pontszerzésre.

A Veszprém a mostani sikerrel gyakorlatilag megnyerte az alapszakaszt, hacsak nem fut bele egy váratlan vereségbe. Most mindkét oldalon - a válogatott jövő heti, két Európa-bajnoki selejtezős meccse után - ismét a Bajnokok Ligájára lehet összpontosítani.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×